Ordet fritt Under onsdagskvällen tog vi inom Ekängens fotbollslag, pojkar födda 2004, beslutet att lägga ned vår verksamhet.

Vi fullföljer säsongen ut med respekt för motståndare i inplanerade seriematcher i Linköping och Norrköping.

Varför gör vi nu detta?

Vi föräldrar som startade upp laget för åtta år sedan anser att vi inte kan fullfölja under nuvarande förutsättningar. Vi pendlar fem dagar i veckan in till olika spelplaner i Linköping och Norrköping för bortamatcher såväl som för att träna och spela ”hemma”.

Fotbollsintresset och engagemanget vi har är fantastiskt och vi har fortfarande 20 ungdomar i laget med många fler ungdomslag bakom oss. Men det fungerar helt enkelt inte utan möjlighet till närhet till ombyte, träningsmöjligheter och för den delen fotbollsplaner. Vi slåss årligen om de attraktiva träningstider som finns inne i Linköpings stad och samsas just nu med många olika event på Stångebro där vi inte heller har någon naturlig samlingsplats eller ens möjlighet att parkera och ta med utrustning ut på fältet.

Vi har under åren deltagit i många cuper och seriespel och när vi i våras slog AIK i Örebrocupen så skapade vi ett av våra roligaste fotbollsminnen, i en match där alla spelare deltog! Vi har haft extrem bredd under åren och nästan hela vår årskull i Ekängen har någon gång under låg- och mellanstadiet provat på fotboll i olika former och under förra året fick vi dessutom välbehövt stöd från killar inflyttade från krigets Syrien.

Vi har varit runt på många underbara idrottsplatser och sett de fantastiska möjligheter som fotbollen ger ungdomar i runt om i regionen. Linköpings kommun däremot, har inte gett någon som helst förutsättning för vår förening att kunna verka på ett rimligt sätt, trots nästan 800 medlemmar.

Nu drar alltså politikerna in budgeten (Corren 7/9) för de anläggningar som planerats på orten och hävdar att det inte finns någon lösning för hur uppköp av privat mark ska gå till. 11 miljoner kronor som inte kan utnyttjas till detta ändamål, som vi blivit lovade under nästan ett årtionde sedan klubben startades. Beslutet kan innebära en dödsstöt mot vår förening och lämnar i så fall kommande generation barn i sticket. Otroligt dåligt och ett bevis på total frånvaro av politiskt engagemang och kompetens att hantera en rimlig samhällsutveckling i Ekängen.

Vänd inte breddidrotten ryggen en gång till, allt går att lösa om viljan bara infinner sig.