Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraSöndag 20 april, Namnsdag: Amalia, Amelie, Emelie

Löfven sänkt

I går höll Omar Mustafa sin första pressträff sedan han tvingades lämna partistyrelsen i S. Och vad han levererade var rena politiska dynamiten som exploderade rakt i ansiktet på Stefan Löfven. Om sitt kontroversiella engagemang i Islamiska förbundet sade sig Mustafa inte ha något att skämmas för. Han hade blivit utsatt för ett islamofobiskt drev, som dels kommit inifrån partiet och dels eldats på av utomstående krafter. Hans redogörelser för allt han sagt och gjort hade dock godtagits av partiledningen. Beskedet skulle varit glasklart: "Omar, du har inte gjort något fel".

Men sedan orkade inte S-toppen hålla ut i stormen. Istället för att försvara honom blev det kicken då "partiledaren hellre vill prata om jobb". Oavsett vilken tilltro vi sätter till Mustafas version, blir bilden av S knappast vackrare. Efter Juholtkaoset skulle Stefan Löfven stå för en återgång till ordning, kompetens och trygghet. Mustafa-affären är Löfvens första kris och i detta viktiga test av ledarskapsförmågan är resultatet elände.

Ingen fast hand har funnits kring rodret när vågorna plötsligt gått höga, besättningen börjat bråka och skeppet krängt. Kaptenen och hans befäl på kommandobryggan framstår nu bara som valhänta och harhjärtade. Turerna kring Omar Mustafa blottlägger först och främst ett parti som är fortsatt dysfunktionellt. Löfven vill prata jobb. Men frågan de flesta måste ställa sig handlar snarare om Socialdemokraternas duglighet som regeringsalternativ.

Dela och kommentera

epaper
"Löfven sänkt"

Diskussionen startad av
JS1946
Startad: 2013-04-24
Kommentering
Kommentering
 • Avatar
  Det bästa regeringsalternativet är väl SD då skulle det bli ordning och reda i Sverige.
 • Avatar
  Undrar om vi behöver Svensk massmedia. Först så går drevet mot S att man har valt in Mustafa i ledningen pga av hans engagemang i islamistiska förbundet och dom han har umgåtts med och bjudit in som talare. Då tar S sitt ansvar och plockar bort honom (visst gjorde man ett misstag från början, men man rättade ju till det) och allt borde ju vara frid och fröjd. Men inte för Svensk massmedia, utan då börjar man istället kritisera S för vad man har gjort!!?? Svensk massmedia borde istället hylla S som insåg sitt misstag och vågade ta beslutet att avsätta Mustafa som umgås och tillåter islamister få göra sin röst hörd. I detta fall tycker jag att S har gjort rätt och att massmedia borde ta sitt ansvar och sluta med drevet, fokusera i stället på dom åsikter som islamistiska förbundet har. Nej, Sverige är inte förtjänt av den usla journalistkår som vi tyvärr har. Sitter man i den maktposition som man gör, måste man även ta ansvar för demokratin.
  Med vänlig hälsning
  Micke
 • Avatar
  jacob_63: jag har gjort precis samma reflektion som du :-). Först undrar media hur sjutton man kunnat välja in en person som Mustafa, sedan hur man bara kicka honom sådär? En sådan bra person som aldrig gjort något fel.
  Man blir alldeles matt.
 • Avatar
  Tur att vi har Annie Lööf som ljuger så hon tror sig själv, och all andra borgare förlåter henne för brottet mot grundlagen.
 • Avatar
  @jacob_63

  Jag håller helt med! Historien är över, case closed! Det finns ingenting mer att berätta! Så varför fortsätter drevet? Finns det något samband med sossarnas beslut om vinster i välfärden?

  PS Jag vill dessutom ta tillfället i akt och påpeka att Corren plockade bort min kommentar där jag i princip skrev samma sak som ovan. Intressant! DS
Prev Next

Dela och kommentera

Våra skrivande hjältar

Ledare Heidenstam och Hjalmar Gullberg har ett. Liksom givetvis Strindberg, Selma Lagerlöf och Ellen Key. Samtliga, och många fler därtil...

"Marxismen är ett mycket bra verktyg"

Ledare Påsken är här, den centrala högtiden inom kristendomen då Jesus korsfästes och återuppstod. Vänsterpartiets ordförande Jonas Sjöstedt föredrar emellertid en alternativ frälsare. 4

Inga politiker i sängen!

Ledare Det blir lätt osmakligt när politiker lägger sig i familjeplaneringen.

Civilkraft i Skäggetorp

Ledare Vad utgör ett samhälle? Och vems är ansvaret när det dras isär?

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6373089,12