Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraFredag 25 april, Namnsdag: Markus

Var e brudarna?

Feministerna låtsas inte om att det finns kvinnor som kritiserar feminismen. Vi utmanar nämligen deras bild att feminismens kritiker är hatiska män som vägrar att erkänna sin del i kvinnoförtrycket.

Maria Sveland har skrivit slutreplik om ?hatet? mot feminismen (DN 27/3), och hon avslutar lika inkonsekvent och ologiskt som hon började. Sveland hånar ?antifeministerna? (jag föredrar ordet jämställdister) för att förväxla "problematiserandet av en destruktiv mansroll? med att feministerna vill kollektivt skuldbelägga alla män.

Sedan går hon raskt över till att kollektivt skuldbelägga alla män. Hon gör det på ett försåtligt sätt, genom att erkänna att hon som vit är rasist eftersom ?det i viss mån är sant? att alla vita är rasister. Därefter kräver hon att ?antifeministerna? på motsvarande sätt ska erkänna sin egen del i kvinnoförtrycket.

Men om en växande grupp invandrare skulle säga att det inte stämmer att alla vita är rasister, vad skulle hända då? När en växande grupp kvinnor säger att det inte stämmer att alla män är kvinnoförtryckare, och att de inte delar feminismens världsbild, då vet vi vad som händer - dessa kvinnor blir osynliggjorda av feministerna.

Min kollega Maria Björk Hummelgren och jag har många gånger kritiserat feminismen. Bloggaren Tanja Bergkvist kritiserar genusvetenskapen hårdare än Pär Ström och Pelle Billing gör. Axess temanummer om feminism innehöll inte bara texter av Johan Lundberg och Roland Poirer Martinsson, som man kan tro när man läser Sveland och hennes anhängare, utan även kritiska texter av Maria Eriksson och Maria Ludvigsson.

Och det finns många fler kvinnor som kritiserar feminismen, men vi nämns aldrig av feministerna. De håller krampaktigt fast vid bilden av ett ?feministhat? som uteslutande kommer från män. Vore jag feminist skulle jag kalla detta osynliggörande en härskarteknik.

Marika Formgren

Dela och kommentera

epaper
"Var e brudarna?"

Diskussionen startad av
pappa-robinsson
Startad: 2012-04-02
Kommentering
Kommentering
 • Avatar
  Hej! Tack för att ni ser så klartynt på dessa angrepp på män/pappor. Vi är så många som står helt rättslösa idag, när kvnnor tar våra barn, anmäler oss falskt, etc....
  Vi män som driver mans- och papparörelse är i allmänhet INTE hatiska eller aggressiva, av det naturliga skälet att vi vet att det är inget bra sätt att föra en seriös debattt på. Men Sveland o co drar sig inte ens för att falskt beskylla oss för att vara hatiska. Det är ju säkert väldigt lätt att dra fram anonyma hatmail och påstå att det kommer från hatiska män.... inser hon inte att det kan lika gärna komma från kvinnor, kanske tom ett litet antal kvinnor som driver kampanj mot män/pappor som grupp... Tack för ordet! Och tack för att det finns klarsynta tjejer på Corren!
 • Avatar
  Läste idag att de hårdaste och kränkande kommentarerna mot kvinnor, fälls av andra kvinnor.
 • Avatar
  Jupp vænsterradikala feminster har varit oemotsagda i decennier...av kvinnor.
  Samtidigt har jag inte sett en ænda ledarartikel om problematiken Førældrarskapet kontra genuspedagogernas førsøk till.. anti liberal politisk individ likriktning.

Dela och kommentera

För östgötarnas bästa

Ledare Hur långt ska politiken gå för folkhälsan?

En sport för livet

Ledare Vuxentennis är en het trend i Sverige. Ändå ska Linköpings fina tennisanläggning rivas för att bygga en ny simhall. Varför?2

Våld i vår närhet

Ledare De grova våldsamheter som skedde i stadsdelen Hageby i Norrköping på måndagskvällen, som resulterade i att två bröder dödades och ...

Jämlikhet var ordet

Ledare Friskolor ska få existera – på nåder. Det budskapet lämnade Socialdemokraterna i går via en riksdagsmotion.4

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@5982339,12