Går det bra med krubba?

Skolavslutning inför jul får inte hållas i kyrkan. Traditionella julpsalmer får inte sjungas, de underminerar barnens anpassning till de av Skolverket fastställda nya normerna. Pepparkaksgubbar och tomtar får inte förekomma i skolans luciatåg.

Jag har en gammal julkrubba från mitt föräldrahem. Kan jag ta fram den till jul?

Dela och kommentera

epaper
"Går det bra med krubba?"

Diskussionen startad av
Humleman
Startad: 2012-12-14
Kommentering
Kommentering
 • Avatar
  Sture.
  Jag förstår att du också är trött på allt tramsandet runt våra traditioner. Ta du fram din julkrubba och njut av den. Själv ska jag ha bruna bönor med fläsk i dag och när jag har det så drar jag ner persiennerna för det är gott om femte kolonnare i landet.
 • Avatar
  Vill du ha julkrubba ska du naturligtvis ha det. Varför ska man inte behålla de traditioner som finns om man vill. Det verkar som vi ska anpassa oss efter dom som kommer hit istället för tvärtom. Inga jultomtar inga pepparkaksgubbar inga negerbollar.
 • Avatar
  Ett förskräckligt tramsande om vår traditioner och det verkar i alla fall inte som om det det är nysvenskarna som tramsar utan korkade sk etniska svenskar = stollar!

 • Avatar
  Svenskar (medier) älskar att skapa enorma problem. Problem som nästan bara de ser och de uppladdade politiskt korrekta i TV Debatt.
 • Avatar
  Det är ju inte invandrarna som har åsikter, de verkar huvudsakligen anamma våra traditioner i den grad de själva vill och i övrigt betrakta dem på lite avstånd, utan att klaga. Men så finns en klick etniska svenskar från den intellektuella vänsterkanten som alltid tar avstånd från de traditioner och den föreställningsvärld som har fått fotfäste i vårt hörn av världen. Förvisso är även våra svenska traditioner en import från fjärran länder, men det räcker tydligen inte. I radikalismens namn förkastar de allt som tillhört föräldragenerationen. I någon slags förvirrad überanpassning till det multikulturella nya samhället de önskar sig slänger de ut allt det gamla med badvattnet, och vad blir då kvar? Vilket samhälle får vi då? Hur ska de som växer upp i detta nya Sverige någonsin kunna förstå sig på andra kulturers traditioner, historia och tankesätt om de själva varit helt utan etniskt betingade traditioner, historia och tankesätt; uppväxta i en teknokratisk genompolitiserad och tillrättalagd värld, kliniskt rensad från allt historiskt tankegods?
Prev Next

Dela och kommentera

Skicka in din insändare här

Fält markerade med * är obligatoriska.









Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6253312,12