– Men det finns ingen glamour i att vara i London. Det finns bara så många fler möjligheter, säger hon när vi träffas på ett kafé hemma i Linköping.

I juni avslutade hon en treårig utbildning vid LCCM, London College of Creative Media, en högskola för grundexamina i bland annat musik. I augusti har hon varit hemma en vecka för att träffa familj och kompisar. Men det finns också lite stress i att vara från London.

– Det är bra att ladda om batterierna, men jag vill inte gärna lämna London och riskera missa något jobb, då jobbmöjligheter kan komma plötsligt. Det gäller att vara på hugget. Jag hoppas att det blir mindre stressigt om ett par år när jag har en mer stabil karriär.

Den karriären innehåller ingen dröm om att bli popstjärna, eller känd överhuvud ­taget. Jo, bland andra artister, som kanske i sin tur är kända.

– En av mina passioner är att sjunga för andra. Jag vill jobba som musiker, som frilanssångerska, och en dag möjligtvis bli så erkänd att andra artister och producenter ringer efter mig när de behöver en sångerska. Jag kan få kommentarer som att ”ska du bara vara bakgrundssångerska, du kan så mycket mer”. För instrumentalister kan en karriärs höjdpunkt vara att spela bakom en erkänd artist. Det är exakt samma sak för ”backup singers”. Att vara soloartist, eller ”känd” händer inte ur tomma intet. Det krävs ett otroligt driv för att bli en egen artist. Dessutom måste man ha en image, material, ett team och så vidare. Just nu är det något jag varken kan eller vill.

– Jag vill inte bli popstjärna, jag vill jobba som musiker, få en seriös och stabil karriär som jag kan vara stolt över.

Det är tre steg i livet som har fört Liv till den plats där hon befinner sig nu.

– Det är Folkungaskolans musikklass som jag började på när jag var tio år och De Geergymnasiet i Norrköping. Jag hade inte varit i London utan dem.

LCCM har sedan gett henne den trygghet och det självförtroende som behövs för att slå sig fram i Londons stentuffa musikindustri. De två första åren bestod av en ”performance degree”, hur man uppträder på scen, samt en teoretisk utbildning.

– Jag kunde ha fortsatt där, men ville ha en större utmaning så jag sökte ”musical directing”, hur man arrangerar och skriver musik. Det har gått väldigt bra, så jag är glad att jag bestämde mig för att chansa lite.

Hon säger det inte själv, men Liv gick ut med tredje bästa betyg. Hon ler när hon förstår att hennes pappa har skvallrat.

En stor del av hennes liv i London just nu är att sjunga i kören London Contemporary Voices. En av Storbritanniens ledande moderna ­körer som har arbetat med 13 Grammynominerade artister och haft föreställningar på bland annat Royal Albert Hall.

– Det är en stor kör med 100 personer engagerade. Det är hög standard på sångarna och på jobben man får, säger Liv.

Utöver kören är hon också med i ett par band som bakgrundssångerska. Liv sjunger också på bröllop när hon behöver pengar till den dyra hyran i London.

– Musik är mitt liv och det är inget ”sju till fem-jobb”. Det är konstant övning, konstant utveckling och konstant strävan efter nästa genombrott.