Hoppsan – nu blev jag socialdemokrat

Politiken är turbulent. Jag heter Daniel Forss (49 år), lärare åk 4–9 och är uppväxt i borgerlig familj med företagande och god ekonomi.

Stefan Löfven, enda alternativet för mig, skriver insändarskribenten

Stefan Löfven, enda alternativet för mig, skriver insändarskribenten

Foto: Jonas Ekstromer/TT

Insändare2021-06-28 07:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har alltid röstat på Moderaterna men kan nu inte rösta på dem så länge Ulf Kristersson är partiledare. Det handlar om värdegrund.

Värdegrund är ett ställningstagande man beslutat om och står upp för. När nu Moderaterna öppnar tydligt för SD är botten nådd. Partiledare Ulf Kristersson mötte överlevare Hédi Fried från Förintelsen och lovade att man inte någon gång skulle samarbeta med SD.

Detta är inget ”missförstånd”. Bra i media, men sämre i verkligheten… Ytterst pinsamt. Så långt från ett ställningstagande – enbart populistiskt. Långt ifrån att stå för en värdegrund. 

Jag upplever att fokus ligger på att få mandat att styra Sverige även om man säljer ut sig. I Sverige får alla en andra chans och jag önskar att Ulf ber om ursäkt och avslutar samarbete med SD. 

 

SD hävdar envist att de gjort upp med sina nazistiska kopplingar. Men det går inte att göra upp med historien på bara några år utan att det blir pinsamt populistiskt. 

Vänstern är mer trovärdig nu med Nooshi Dadgostar. KPML(r) är en svunnen tid och jag känner att Nooshi värnar mer om ensamstående föräldrar än att förespråka Stalin.

 

Enda alternativet för mig är Stefan Löfven. ”Grå-sosse” är ett begrepp, men samtidigt i dagens samhälle en trygghet. Att inte släppa på grundläggande värderingar. Där är Stefan Löfven stark.

Egentligen är alla partier i Sverige socialdemokratiska om man jämför med andra länder. Men jag vill ändå lägga min röst på någon som står upp för sina värderingar och inte säljer ut sig för att få makt.