Varför bara enkelserier i stället för dubbelmöten?

Varför har Östergötlands fotbollförbund (ÖFF) bestämt att köra enkelserier den här säsongen, trots att föreningarna vill spela dubbelmöten?

Enligt vårt sätt att se det har inte alla föreningar haft önskemål att spela hela serieprogrammen, skriver ÖFF i sitt svar.

Enligt vårt sätt att se det har inte alla föreningar haft önskemål att spela hela serieprogrammen, skriver ÖFF i sitt svar.

Foto: Teigen, Trond Reidar

Insändare2021-06-02 11:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Föreningarna har också kommit med lösningar hur detta ska gå till, trots detta är det ”kalla handen” från ÖFF. 

Vi i föreningarna är oroliga för att spelare och ledare ska sluta, vilket medför att fler människor slutar att idrotta. Varför lyssnar inte ÖFF på sina föreningar? Samtliga föreningar förstår att det pågår en pandemi, men vi har också presenterat hur vi kan hålla säkra matcher.

Ledare i 44 år

Svar

Det är tråkigt att du har uppfattningen att ÖFF inte lyssnar på länets föreningar. Vi vill nämligen mena att det är precis det vi gör.
Eftersom vi inte vet vilken förening du representerar är det svårt att besvara din skrivelse, men om vi utgår från att du representerar en förening på den östra länssidan och att ditt lag spelar i Div 4 herrar blir det något enklare. 

Om vi utgår från Div 4 Östra Herr så har det förekommit en skrivelse från en grupp som sagt sig vara företrädare för de tolv föreningar som spelar där. 

I efterhand har det dock visat sig att den skrivelse som skickats till ÖFF (med önskemål om att spela hela spelprogrammet) inte varit förankrad i respektive föreningar. Flera av dessa föreningar har istället hört av sig till ÖFF och accepterat det beslut vi tagit.

Som i de allra flesta frågor finns det olika uppfattningar vad som är "bäst". Enligt vårt sätt att se det har inte alla föreningar haft önskemål att spela hela serieprogrammen och vi försöker se till alla serier hanteras på samma sätt.

Det finns flera olika skäl till vårt beslut, bland annat att de följder vi skulle få om vi spelar dubbelserier, med exempelvis svårigheter att tillsätta domare – och att tillgången på konstgräsplaner är begränsad om vi skulle spela matcher in i november.

Ett annat viktigt skäl är att de allra flesta Götalands-distrikten tagit precis samma beslut som vi. 

Vi hoppas nu att du ”Ledare i 44 år” fått mer förståelse för vårt svåra beslut, även om du inte delar ställningstagandet.

För Östergötlands Fotbollförbund

Thomas Kölnäs, kanslichef

Tjonne Andersson, tävlingsansvarig senior