Norrköping

GAFFA-priserna ska i år för första gången bli en gala och det väntas många nominerade artister, branschfolk och en hel del publik till balunsen på Flygeln 10 februari.

Sedan tidigare är det klart att Frej Larsson och Joy M'Batha ska leda galan och nu har alltså tre av de fem planerade liveakterna presenterats.

– Livemusiken på galan ska spegla innehållet i tidningen. Etablerat blandas med oetablerat och vi har försökt få till fin genreblandning och akter som är som gjorda för scenen, säger GAFFA:s chefredaktör Daniel Horn i en kommentar.

Graveyard är ett av landets mest välrenommerade rockband och jobbar just nu med nytt material. Slowgold (Amanda Werne) är aktuell med sitt femte album och har länge varit en kritikerfavorit. I somras spelade Muhammed Faal i GAFFA:s vagn under Way Out West och det blev lite av en glädjehappening mitt i regnet.

GAFFA-galan sker samtidigt som festivalen Where´s the music pågår för fullt runt om i Norrköping. Den som har biljett till festivalen har också möjlighet att köpa billigare biljetter till galan.