Under de två första deltävlingarna har publiken på plats jublat mer efter mellanakterna än efter tävlingsbidragen, så det ligger stora förväntningar på den tredje programledaren att nu briljera med sång och dans.

Vilket i sig är lite kul eftersom hon inte håller på med sång eller, eh, dans.

Jag sjunger ju en del på egen hand, men har aldrig gjort det så här offentligt tidigare. Och jag har aldrig dansat i hela mitt liv. Jag tycker egentligen inte ens om att dansa, har liksom inte kontroll på min kropp. Men det kommer att bli svinbra, säger Clara Henry som bara var åtta år gammal när hon såg Alcazar i Melodifestivalen för första gången.
Artikelbild

Foto: TT

Nu kommer hon att uppträda med delar av bandet i ett Alcazar-nummer.

Jag dyrkar Alcazar, kan jag meddela. Jag köpte den första skivan 2001, det är det år jag aktivt minns att jag började kolla på Mello. Då hade jag en liten anteckningsbok där jag satt och skrev ner låttitlar, artist och hur många poäng. Och så skrev jag tre ord, vad jag kände när jag hörde låten. Då var jag sju år. Jag var en nörd, redan då.

TT: De har ju varit med i Melodifestivalen fem gånger. Vilken låt gillar du mest?

Min favoritlåt av dessa är ju "Blame it on the disco", för de hissas ner i en enorm jävla discokula och så öppnas den och de ba "aaargh!" Det är så bra, det är så bra. Jag älskar. Jag tycker det är lite synd att de inte är med och tävlar i år.

TT: Det här är alltså så bra det blir i din värld?

Ja. Det här är så bra det kan bli. Det här är Melodifestivalen.