– Jag hoppas att besökarna går därifrån och är lite peppade, säger han.

Hiphopartisten och mångsysslaren från söder i Stockholm har under många år varit runt och föreläst på skolor och företag om sin livsresa. Från den tuffa skoltiden, via musikens och låtskrivandets värld till att bli en kreativ entreprenör.

I september testade han att föreläsa inför en betalande publik på Rival i Stockholm. Petter vill egentligen inte kalla det en ren föreläsning, mer en hybridföreställning som är en sorts förlängning av hans böcker "16 rader" och "Remixed".

– När man möts av all information i dag, tar in allt det negativa som finns så blir man skärrad. Jag försöker se framåt, se saker positivt. När jag ser tillbaka har jag Komvux att tacka för att jag är den jag är i dag, säger Petter.

Kvällarna på Rival blev succé och nu väntar en kväll i Linköping och en på Södra Teatern i Stockholm.

– I dag är jag väldigt trygg i mig själv. Men jag var sjukt nervös innan och första föreställningen landade på en och en halv timme för att jag körde så fort. Men i Linköping blir det två timmar, säger Petter som är stolt över att ha en publik mellan "8-88 år" som han uttrycker det.

Fembarnspappan Petter har en fulltecknad kalender och säger att det skulle ta minst tio minuter för att förklara allt han pysslar med samtidigt. Nästa år firar han 20 år som artist och då kommer även hans tionde studioalbum.

– Jag har otroligt mycket musik som vill ut och det är säkerhetsbälte på. Jag ska inte säga att det är en målgång för mig, men att fylla 20 år känns sjukt mäktigt, säger Petter.