Som vi skrivit har Arbis valt att hoppa av den nya musikfestivalen Bråvalla Love 2018 efter inlägg som initiativtagaren Daniel Åhs Karlsson publicerade på festivalens officiella Facebooksida under onsdagskvällen.

Sebastian Andersson, verksamhetschef på Arbis, blev chockad när han fick se inlägget där Åhs Karlsson bland annat jämför nazister med feminister.

– Jag mår riktigt, riktigt dåligt. Jag har suttit uppe hela natten för att svara på kommentarer kring vår koppling till det här. Det är i alla fall glädjande att de allra flesta tycker det är bra att vi tar avstånd, säger Sebastian Andersson.

I inlägget, som plockats bort senare på kvällen, stod det bland annat: "Att Sebastian från Arbis Bar & Salonger är med på resan är väldigt kul".

– Det är ju mitt namn som används här ... jag känner mig helt bedrövad. Det känns som om mitt namn har blivit kidnappat, säger Andersson.

Han blev överraskad när inlägget dök upp på Facebook.

– Jag vill starkt påpeka att vi på Arbis inte tagit del av detta PM innan det gick ut. Vi står heller inte bakom detta på något sätt, absolut inte.

Artikelbild

Bedrövade. Isak Wernhoff och Sebastian Andersson vill inte på något sätt förknippas med musikfestivalen Bråvalla Love 2018.

Representanter från Arbis har träffat Daniel Åhs Karlsson ett par gånger och diskuterat ett samarbete kring festivalen.

– Vi blev smickrade, framför allt eftersom festivalens grundtanke var att stå för kärlek och människors lika värde.

Artikelbild

| Efterfest. Här på Arbis var det tänkt att efterfesterna till Bråvalla Love-festivalen skulle ta plats.

Arbis skulle hjälpa till med artistbokning, dessutom skulle man stå som värd för efterfesten under de två festivaldagarna. Nu hoppar man av all form av samarbete med Bråvalla Love 2018.

– Jag som privatperson och Arbis som helhet tar helt avstånd från de här åsikterna, säger Sebastian Andersson.