Hur gick det?

– Det gick jättebra! Vi tävlade i två klasser – damkörsklassen och den sakrala klassen. I den sakrala klassen kom vi tvåa men i damkörsklassen vann vi guld! De har ett lite luddigt poängsystem, vi fick "Guld 5" på 25,53 poäng av 30. Tidigare har vi som bäst fått "Guld 4". Tävlingen avslutades med ett "Grand prize" där alla vinnare i delklasserna tävlade, men då vann en kör från Malaysia.

Vad sjöng ni?

– I damkörsklassen måste man sjunga ett stycke från det egna landet, ett från utlandet, ett med en kompositör som är född efter 1950 och ett valfritt. Vi sjöng svenska "Kung Liljekonvalje", "Nocturne" av norrmannen Olav berg, ett stycke av Eriks Esenvalds född 1977 och avslutade med ett potpurri med Stewie Wonder-låtar.

Hur var motståndet?

– Ungdomskören från Israel som vann den sakrala klassen var jätteduktiga, det var körerna i damkörsklassen också så det var en hög nivå.

Har ni varit med i liknande tävlingar tidigare?

–  Vi har varit med i flera tävlingar som Interkultur arrangerar, bland annat i Venedig och i Linz i Österrike. Det här var vår bästa någonsin, vi fick fjärde högst poäng av alla körer.

52 körer från 14 länder var med, hann ni umgås något med de andra körerna?

– Nej, det hann vi inte med tyvärr, vi hann knappt lyssna på de andra körerna heller. Däremot hann vi med att sola, bada, äta oliver och annan god grekisk mat!

Vad gör ni härnäst?

– Nu närmast laddar vi inför julkonserter i Ryttargårdskyrkan i tredje advent och sen blir det lite vårkonserter efter det. Det här ger oss en boost inför alla övningar!