9 september

Det var alltså 18 år sedan Witchery stod på en scen i Linköping, men av bemötandet och energin att döma så var det som igår. Det är inga som helst farthinder i setet. Det finns bara ett läge och det är full fart rakt ner i helvetet. Ljudet är exemplariskt inne på Backstage så varje stenhårt riff, varje smattrande trumma gör sitt bästa för att knäcka revbenen.

Om starten på Witcherys spelning var arg och energisk så är mellansträckan lite irriterad, den kommer inte riktigt upp i det där stadiet då man bara vill knyta näven och skrika.

Artikelbild

| River byggnad. The Haunted visar hur man river en byggnad utan maskiner.

Senaste släppet ”True North” drar ner stort jubel och briserar som en vätebomb i lokalen.

Jag gillar setet, men tyvärr saknar jag huggtänderna. Det är bitvis lite för snällt.

Med en start som väckte halva Östergötland gör The Haunted entré. ”Fill The Darkness With Black” får lokalen att implodera. Jag känner svetten rinna nerför ryggen. Jag känner hur jag knyter nävarna hårdare, som om den öppningen inte fick pulsen och kroppstemperaturen att öka så droppas ”99” som andra låt. Satan i gatan vilken kraft den låten har. Som om Irma och Harvey bestämt sig för att idka samlag mitt i lokalen. Det finns inte en chans att värja sig mot den urkraften.

Tyvärr blir även Haunteds set lite mellanmjölk och transportsträcka, men det känns som bandet själva känner av det och självmedicinerar sig.

Artikelbild

| Vakna! The Haundteds entré väckte förmodlighen halva Östergötland.

Avslutande bombmattorna i ”Bury Your Dead” och ”Hate Song” är en ren och skär uppvisning i hur man på bästa sätt river en byggnad utan maskiner.

Den energin, den intensiteten, det gensvaret.

Jag har nog aldrig upplevt det tidigare.

Där och då är Haunted världens bästa liveband.