Han gjorde det då i form av en tillspetsad stekar-karaktär, som det sedan visade sig att han tröttnade på relativt snabbt. Och de kommande åren kämpade han för att göra sig kvitt karaktären. Det har tagit tid, men undan för undan har människan Messiah trätt fram.

Nu 2017 är det dags att ta det slutliga steget med Messiah Hallbergs första soloturné, som hade sin premiär på onsdagskvällen. Lokalen i Linköping är slutsåld, och det märks att det är en förväntansfull publik. Som uppvärmning körde Sandra Ilar ett set som visade att hon ändå har stor potential att nå en större publik - den gapiga stilen till trots.

Messiah Hallberg får skratt direkt från sina första sekunder på scen. Föreställningen har ett högt tempo och det blir ytterst få stunder när det inte skrattas. Snarare är det en riktigt hög nivå under hela den dryga timme som det utspelar sig under.

Messiah gör upp med det mesta kring sig själv. Och lyckas på ett snyggt sätt att väva in reflektioner kring samhällsklimatet och hur vi förhåller oss till det. Det är överraskande träffsäkert, och funkar förbluffande väl ihop med det personliga. Messiah har länge skämtat om sina barn, och även om del skämt återanvänds är det kul att följa deras utveckling i takt med att barnen blir äldre.

Messiah Hallberg visade med eftertryck att han nu har tagit klivet ut från skuggan av sitt första genombrott. Och "Den missförstådde profeten" är helt klart bland det roligaste som går att se den här hösten.

Messiah Hallberg fortsätter sin turné i Norrköping med stopp på Arbis under torsdagskvällen.