Trailern till den här filmen är inte särskilt lyckad och filmbolagets grepp att pressvisa filmen i sista sekund (ett knep som brukar användas när kassa rullar är på väg ut, som "The mummy" förra veckan) höjde inte heller direkt förväntningarna.

Men ibland är det kul att bli positivt överraskad. Och "Rough night" lyckas ta det bästa ur "Länge leve Bernie" och "Baksmällan" genom att kombinera den svarta humorn som uppstår då en död kropp måste hanteras i panik, med en lek med alla de förväntningar som uppstår under en så laddad aktivitet som en möhippa.

Filmen startar med en återblick till 2007 då ett kompisgäng formas på college. Scarlett Johanssons Jess och hennes rumskompis Alice (Jillian Bell) försöker bli de första kvinnliga vinnarna i något idiotiskt ölhävarspel på en fest och deras kompisar Blair (Zoe Kravitz) och Frankie (Illana Glazer), som är ett par, hejar på. Efteråt återvänder de till rummet och lovar varandra att alltid vara bästa vänner.

Tio år senare har de vuxit upp och är inte lika tajta längre. Jess försöker bli vald till senaten och ska gifta sig. Alice har planerat hennes möhippa i minsta detalj och är väl den som är mest exalterad på hela iden om att det gamla gänget ska hänga en hel helg tillsammans i Miami.

Lite kokain sätter fart på partyandarna och kompisarna bestämmer sig för att hyra in en strippa till efterfesten. Och då går allting snett ganska snabbt.

Visst ligger det en viss njutning i enbart faktumet att alla stora roller görs av kvinnor, som får vara jobbiga, småsinta och glada i grupp. Men framför allt är filmen, trots ett (såklart) lite segt Hollywood-filter av melodrama och återställande av könsroller i slutändan, spetsigt kul och lagom smart i sommarvärmen.

Kate McKinnon är alltid sevärd och hon stjäl många scener som den australiska outsider-kompisen. Demi Moore och Ty Burell är fenomenala som de läskigt frigjorda grannarna som direkt börjar cirkla runt Blair för lite erotiska eskapader. Pluspoäng även för en scen från den motsvarade svensexan där den blivande brudgummen och hans vänner ägnar sig åt den förmodligen mest pretentiösa vinprovningen någonsin. (TT)