När Livekarusellen, som arrangeras av Studiefrämjandet, drog igång i januari var 41 band och artister från Östergötland med. Nu är det 18 kvar uppdelade på tre semifinaler. Först ut är Hallen i Motala på torsdag.

På Hallen finns två bidrag från Rimforsa med, Roseph och The Mildreds. Punkbandet Kromosomen får spela inför hemmapublik i Motala. Åbytjejen Hanna Bohlin, rockbandet Verket från Norrköping och indiepopbandet Emotique från Linköping är övriga i torsdagens startfält.

På fredag är det semifinal två på Arbis i Linköping. På scen kommer hårdrocksbanden Bad Motive och Spookscandal från Linköping få sällskap av punkbandet Kungarna utan K och metalbandet Withering Reign också de från Linköping. Melonkvartetten, som spelar pop/rock, från Norrköping gör startfältet komplett.

Artikelbild

| Kromosomen. Punkbandet från Motala, Kromosomen, spelar punk på svenska och spelar på hemmaplan i Motala på torsdag.

På lördag är semifinal tre på Dynamo i Norrköping. Och det är idel Norrköpingsakter som kliver upp på scen: Ackapellen (rock), Patrik Melin (singer/songwriter) A Mace (metal), Evanjii (house), Flora Cederberg Marmefelt (singer/songwriter) och Skrollan (hårdrock).

Till finalen, som äger rum på the Crypt i Linköping nästa lördag, 29 april, går totalt åtta akter.

När det gäller syskontävlingen Danskarusellen så är resan framme vid final. Nästa fredag, 28 april på Arbis i Linköping, gör sex grupper upp om två biljetter till riksfinalen senare i vår.

I finalfältet finns tre bidrag från Norrköping, Dance Squad, Mirae och Emir. Från Linköping kommer 101% och 4MATION och från Finspång kommer gruppen Korean Crush.