Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraSöndag 20 april, Namnsdag: Amalia, Amelie, Emelie

Time for change i Livekarusellen

Fredagskrönikan Inför denna säsong bytte Rockkarusellen namn till Livekarusellen. Traditionalisten inom mig knorrade möjligen i några sekunder, men annars var ju namnbytet mer än befogat. Tävlingen har i alla år varit öppen för alla oavsett genre, men dominerats av rock, punk och hårdrock, och om ett mer rättvisande namn kan bredda tävlingen är det toppen.

Nu kan du kröka med Kent

Fredagskrönikan Har du inte bott i en översnöad bil den senaste veckan känner du till att popgruppen Kent släppt en skiva och hållit en presskonferens.

Han fick läderbögarna och hårdrocken att mötas

Fredagskrönikan Ärligt talat: Judas Priest är, precis som större delen av den så kallade 70-talshårdrocken, en rätt obetydlig parentes i min perso...

Reggaen har en del att brottas med

Fredagskrönikan "Mi ago shot batty bwoie dem wid di weapon." Patois är inte alldeles lätt att följa för en novis, men reggaeartisten Sizzla sjunger i någorlunda rak översättning: "Jag går och skjuter bögar med ett vapen".

Korttänkt, Saade

Fredagskrönikan Eric Saade, vår spralligaste och kaxigaste sång- och dansman, lämnar kajen i kväll och startar sin stora Skandinavien-turné.

James Blunt snart på en spårvagn nära dig

Fredagskrönikan Om en och en halv vecka tas alltså det formella beslutet: Norrköping ska bli platsen för Sveriges största musikfestival.

I rymden kan ingen höra dig böga

Fredagskrönikan I förra veckan stod det där med hbt-frågor på dagordningen i FN. Någon påstod att det var dumt att homosexuella torteras, mördas och diskrimineras och det var ju så klart att slå in öppna dörrar - vem skriver inte under på det, liksom? Eller...?

Nästa Eurovision i Globen då...

Fredagskrönikan Okej, ska vi stolpa upp dramat lite. Vad hade vi?

Erik Wallstens öppna brev till E.M.D-Mattias

Fredagskrönikan 1983. Björn Ranelid debuterade som författare med "Den överlevande trädgårdsmästaren". Thorsten Flinck hade redan släppt tre skivo...

Wallstens öppna brev till Björn Ranelid

Fredagskrönikan "Du fick över tre miljoner människor att skratta och gråta, Björn. Det finns både något mycket fint och något djupt sorgligt i detta" skriver Correns nöjesredaktör Erik Wallsten.

Perrellis miljonfiasko gav dålig smak i munnen

Fredagskrönikan Stackars Hanna Lindblad. En väldigt kompetent artist med ett ungefär lika snyggt nummer som förra gången och en klart mer lättillgänglig låt. Och så väljer SVT att placera 75 procent av årets största stjärnor i en och samma deltävling.

Premiär för
Inzoomat!

Linköping 24Corren hårdbevakar Vasastan i ny TV-satsning.

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Filmtrailrar

Smakprov på nya och framtida film.
Fem utvalda

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!

Beställ bilder ur Corren

redaktion Du kan köpa bilder som publicerats i tidningen och på nätet.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.