Nej, så var det ju inte. Någon sa att det var dumt att homosexuella torteras, mördas och diskrimineras och då valde en stor del av de närvarande ambassadörerna att lämna salen i protest. Inte mot våldet utan mot att detta "lössläppta beteende" över huvud taget togs upp som en fråga i FN.

För det är ju så att det fortfarande i stora delar av världen är mer accepterat att slå någon av samma kön i huvudet med en yxa än att pussa den på munnen. I vissa länder (till exempel Sveriges bästisland Saudiarabien) är det belagt med dödsstraff bara att heta Christer Björkman.

Men det görs små framsteg på de mest otippade av ställen! I den på många sätt homofoba tv- och dataspelsbranschen har en uppluckring av heteronormen börjat bryta sig in. I spelet "Mass effect", som recenseras längre fram i denna tidning, kan man böga helt fritt utan att det görs nåt väsen av det. Familjebildarspelet "Sims" började med könsneutrala äktenskap och fri adoption redan för flera år sen.

Den riktiga skrällen kom dock härom månaden, när spelföretaget Bioware i sitt nya onlinespel "Star Wars: The old republic" gjorde det möjligt för huvudpersonerna att vara ihop med sina virtuella följeslagare, oavsett kön. Att en så genomamerikansk, konservativ institution (där det mest suspekta i filmerna väl är den lite tabubelagda syskonkärleken mellan Luke och Leia) skulle gå i bräschen på detta sätt är otippat men mycket glädjande.

Tycker jag alltså. I det stora demokratiska landet i väst går människorna så klart man ur huse i sin upprördhet. Familjerättsorganisationerna anställer folk på heltid till att lobba bort detta fruktansvärda övergrepp mot deras barn. Ska Star Wars av alla komma och tvinga över barnen till den mörka sidan?

För så är det ju. Barnen blir ju ögonblickligen gay om de råkar få se två rymdgubbar hångla. På samma sätt som de börjar klä sig i brunmurriga capar och hugga varandra med lysrör av att se Obi-Wan Kenobi göra det. Men då är det ingen som stormar ut ur salongen.