Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraFredag 25 april, Namnsdag: Markus

Irländskt förband nobbar Chris Brown

Chris Browns irländska förband tackar nej till konserten i sympati med Rihanna. Men debatten om stjärnans misshandelsdom stoppar inte Panetoz. Den svenska gruppen uppträder med Chris Brown på Globen.

Den 19 november når r'n'b-stjärnan Chris Browns världsturné Sverige. När spelningen på Globen i Stockholm presenterades gick debatten het. Bojkotta artisten som för tre år sedan dömdes för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän Rihanna, eller glömma och förlåta - det var frågan.

Den tredje december spelar Chris Brown i Dublin och erbjudandet om att uppträda som förband har gått till den irländska hiphop-gruppen The Original Rudeboys. Men de irländska rapparna tar i ett uttalande kraftigt avstånd från Chris Brown.

-Vi är helt emot Chris Browns överfall på Rihanna. Dessutom handlar vår senaste singel "Blue eyes" om våld i hemmet, det går emot allt vi står för som band och skulle skicka fel budskap till våra fans, säger Sean Walsh från The Original Rudeboys i en intervju med tv-kanalen RTE.

Panetoz förband i Globen

Förband i Globen är svenska Panetoz, gruppen bakom landsplågan "Dansa pausa". De har inte tagit intryck av The Original Rudeboys ställningstagande.

-Vi tänker nog uppträda för våra fans, om man säger så. Vi gör inte en stor grej av att vi spelar med Chris Brown.
-Vi har inte så mycket koppling till Chris Brown eller hans bakgrund, säger Nebeyu Baheru, en av Panetoz medlemmar till TT Spektra.

TT Spektra: Kan du förstå det irländska bandet som tar avstånd från honom på grund av misshandeln?

-Jag måste i så fall kolla upp det. Jag har ingen koll på det där.

"Vi kommer att uppträda"

Den 22 juni 2009 erkände Chris Brown att han misshandlat Rihanna efter ett gräl tidigare samma år. Han fick en villkorlig dom och tvingades utföra samhällstjänst och genomgå terapi. Kontroversen fick nytt bränsle när i september i år när Chris Brown lät tatuera sin hals med ett motiv som många tolkade som ansiktet på en misshandlad kvinna.

Panetoz har emellertid inga planer på att ställa in sin spelning.

-Vi kommer att uppträda på Globen, det är så det är bestämt, säger Nebeyu Baheru.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Wilson avslutar våren hos John Doe

Nöje Popklubben John Doe avslutar vårterminen med Jenny Wilson. 8 maj kommer grammisvinnaren till Herrgårn i Ryd.

Livsfarlig flykt blev utställning

Kultur Länsmuseets nya utställning handlar om tre pojkars flykt till Europa och Sverige. På söndag invigs den av DoggeDoggelito.

Skratt och spänning på Barnens bokens dag

Kultur Bra författarbesök, tipspromenad med lagom svåra frågor och fika förstås. Tre viktiga kriterier för en lyckad Barnens bokens dag. Och precis så var det på stadsbiblioteket i Linköping på onsdagen.

Polske poeten Tadeusz Rózewicz död

Kultur Den polske författaren Tadeusz Rózewicz har avlidit, 92 år gammal. Tadeusz Rózewicz var en av de främsta poeterna i efterkrigstidens Polen sedan debuten med diktsamlingen "Oro" 1947 och flitigt översatt till svenska.(TT)

Tsunamikatastrofen blir Malmöteater

Kultur Diplomaten och författaren Andreas Normans upplevelser av tsunamikatastrofen i Sydostasien 2004 blir teater på Malmö stadsteater i höst, rapporterar Sveriges Radios "Kulturnytt".(TT)

Warhol-original funna på diskett

Kultur Flera digitala originalverk av Andy Warhol har hittats på disketter på Andy Warhol-museet i Pittsburgh. Konstnären skapade bilderna 1985 när han fick en Amiga-dator från Commodore, rapporterar Sky News.(TT)

Dans bland skulpturerna

Kultur Trots att hon har verkat i konstvärlden i mer än 40 år är Berit Lindfeldt lite av en doldis. Det vill Liljevalchs konsthall råda bot på. I en stor utställning visas hennes verk och som extra draghjälp har dansaren Virpi Pahkinen tillkallats.

Lahiri njuter som fri främling

Kultur En sorgsen ton stiger upp ur Jhumpa Lahiris senaste roman. Som så många gånger tidigare skildrar hon migrationens komplikationer. Privat njuter hon av att för första gången vara främling på riktigt.

Slayer släpper nytt album 2015

Nöje Thrash metal-bandet Slayer släppte på torsdagen sin första nya låt på fem år. "Imploded" gjordes tillgänglig via bandets hemsida och i samband med det meddelades också att ett nytt album är planerat till början av 2015.(TT)

CLICK@6208341,12