Den 19 november når r'n'b-stjärnan Chris Browns världsturné Sverige. När spelningen på Globen i Stockholm presenterades gick debatten het. Bojkotta artisten som för tre år sedan dömdes för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän Rihanna, eller glömma och förlåta - det var frågan.

Den tredje december spelar Chris Brown i Dublin och erbjudandet om att uppträda som förband har gått till den irländska hiphop-gruppen The Original Rudeboys. Men de irländska rapparna tar i ett uttalande kraftigt avstånd från Chris Brown.

Panetoz förband i Globen

Förband i Globen är svenska Panetoz, gruppen bakom landsplågan "Dansa pausa". De har inte tagit intryck av The Original Rudeboys ställningstagande.

TT Spektra: Kan du förstå det irländska bandet som tar avstånd från honom på grund av misshandeln?

"Vi kommer att uppträda"

Den 22 juni 2009 erkände Chris Brown att han misshandlat Rihanna efter ett gräl tidigare samma år. Han fick en villkorlig dom och tvingades utföra samhällstjänst och genomgå terapi. Kontroversen fick nytt bränsle när i september i år när Chris Brown lät tatuera sin hals med ett motiv som många tolkade som ansiktet på en misshandlad kvinna.

Panetoz har emellertid inga planer på att ställa in sin spelning.