Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 16 april, Namnsdag: Patrik, Patricia

Irländskt förband nobbar Chris Brown

Chris Browns irländska förband tackar nej till konserten i sympati med Rihanna. Men debatten om stjärnans misshandelsdom stoppar inte Panetoz. Den svenska gruppen uppträder med Chris Brown på Globen.

Den 19 november når r'n'b-stjärnan Chris Browns världsturné Sverige. När spelningen på Globen i Stockholm presenterades gick debatten het. Bojkotta artisten som för tre år sedan dömdes för att ha misshandlat sin dåvarande flickvän Rihanna, eller glömma och förlåta - det var frågan.

Den tredje december spelar Chris Brown i Dublin och erbjudandet om att uppträda som förband har gått till den irländska hiphop-gruppen The Original Rudeboys. Men de irländska rapparna tar i ett uttalande kraftigt avstånd från Chris Brown.

-Vi är helt emot Chris Browns överfall på Rihanna. Dessutom handlar vår senaste singel "Blue eyes" om våld i hemmet, det går emot allt vi står för som band och skulle skicka fel budskap till våra fans, säger Sean Walsh från The Original Rudeboys i en intervju med tv-kanalen RTE.

Panetoz förband i Globen

Förband i Globen är svenska Panetoz, gruppen bakom landsplågan "Dansa pausa". De har inte tagit intryck av The Original Rudeboys ställningstagande.

-Vi tänker nog uppträda för våra fans, om man säger så. Vi gör inte en stor grej av att vi spelar med Chris Brown.
-Vi har inte så mycket koppling till Chris Brown eller hans bakgrund, säger Nebeyu Baheru, en av Panetoz medlemmar till TT Spektra.

TT Spektra: Kan du förstå det irländska bandet som tar avstånd från honom på grund av misshandeln?

-Jag måste i så fall kolla upp det. Jag har ingen koll på det där.

"Vi kommer att uppträda"

Den 22 juni 2009 erkände Chris Brown att han misshandlat Rihanna efter ett gräl tidigare samma år. Han fick en villkorlig dom och tvingades utföra samhällstjänst och genomgå terapi. Kontroversen fick nytt bränsle när i september i år när Chris Brown lät tatuera sin hals med ett motiv som många tolkade som ansiktet på en misshandlad kvinna.

Panetoz har emellertid inga planer på att ställa in sin spelning.

-Vi kommer att uppträda på Globen, det är så det är bestämt, säger Nebeyu Baheru.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Barnens bokens dag – på riktigt

Kultur Inte mer än rätt, kan man tycka. När Barnens bokens dag firas på stadsbiblioteket för femte året har barnen själva fått vara med och planera.
– Vi har faktiskt fått bestämma nästan allt, intygar tioårige Samuel Tanzi.

Move Over vill bredda kulturutbudet

Kultur De är arrangörskollektivet som vill verka för ett mer jämlikt kulturutbud.
– Vi bokar sådant som är bra och inspirerande. Att det blir merparten kvinnor gör det inte nödvändigtvis till en tjejgrej eller betyder att vår agenda är feministisk, säger Madeleine Liedberg.

Livekarusellens finalister är klara

Nöje Acid Carrots tog den sista platsen och därmed är alla åtta finalister i årets Livekarusell spikade.

Akademien prisar Anna-Clara Tidholm

Kultur Svenska Akademien har beslutat att barnboksförfattaren och illustratören Anna-Clara Tidholm får Schullströmska priset för 2014. Priset på 100 000 kronor delas ut vartannat år.(TT)

Stieg Larsson-vinsten minskar

Kultur Vinsten i bolaget Moggliden AB, som förvaltar Stieg Larssons arv, fortsätter att minska. Bolagets revisor Gunnar Liljedahl säger till DN att nedgången beror på att försäljningen av "Millennium"-trilogin faller.(TT)

Jaden Smith i "Good lord bird"-film

Nöje I fjol gav den amerikanske författaren James McBride ut romanen "The good lord bird" som vann tunga National Book Award. Nu är det klart att boken ska filmatiseras med Jaden Smith och Liev Schreiber i huvudrollerna.(TT)

Wahlberg och McCarthy förlovade

Nöje Skådespelaren och före detta New Kids on the Block-medlemmen Donnie Wahlberg och tv-personligheten Jenny McCarthy har förlovat sig. Bröllopet äger rum i september.(TT)

En ny och "Så mycket bättre" Carola

Nöje Det tog fyra år för TV4 att övertyga Carola att vara med i "Så mycket bättre".Men nu är det klart.-Jag har tagit några lugnare år, men nu är det dags för akt två i min karriär, säger Carola till TT.

Stor förväntan inför Cannesbesked

Nöje Klockan 11 på torsdagen presenteras filmerna som tävlar om Guldpalmen på festivalen i Cannes i maj. Till samma klockslag har Filminstitutet utlyst en presskonferens i Stockholm för att berätta "en glad nyhet".(TT)

CLICK@6208341,12