När jag såg mig omkring i Forumteatern i går eftermiddag kom jag att tänka på texten på en av mina t-tröjor: I am not old. I am a recycled teen- ager.

Det var gott om återanvända tonåringar på plats! Och de blev sannerligen härligt återupplivade under konsertens två timmar - gissningsvis med långtidseffekt!

Kortast kan evenemanget beskrivas som en musikalisk lekstuga med ett fint, ljust allvar i botten. Red Hot Jazz Band spelar 20 - talsjazz, gärna i Jelly Roll Mortons och Frankie Trumbauers stil och anda. Här är den stilmedvetna leken förenad med en fin lyrisk känsla, främst hos Björn Hagvall och Peter Johannesson.

Artikelbild

Bilddtext:Fyra av medlemmarna i Red Hot Jazz Band:(från vänster: Thomas Gundmark, Andreas Kågedal, Björn Hagvall, Claes Hagvall

Och dessa båda lyriker flyttade sedan över till Temptation Jazz Band som har en för mig ny vokalist: Karin Hanson. Hon sjöng fint duett med Björn Hagvalls klarinett i ett sambanummer och kom verkligen loss i Alexander´s Ragtime Band.

Denna odödliga melodi fick avsluta bandets framträdande men kom också att inleda den sista avdelningen, där Rydskogen Joymakers - som jag inte känner sen tidigare - bjöd på en festlig avslutning. En måste särskilt framhållas: Bent Persson, vars ton och musikaliska fantasi är i en klass för sig.

Extranumret: alla tre banden upp på scenen och s a s New Orleans i kubik!