En av Sveriges främsta jazzsångerskor till Linköping

Isabella Lundgren kommer till Linköping för en spelning tillsammans med pianisten och musikern Andreaz Hedén.

Isabella Lundgren & The High Society uppträdde under SVT:s hyllning till Abba på Cirkus i Stockholm tidigare i vår.

Isabella Lundgren & The High Society uppträdde under SVT:s hyllning till Abba på Cirkus i Stockholm tidigare i vår.

Foto: Magnus Lejhall/TT

Linköping2024-04-19 05:00

I samband med att Andreaz Hedén släpper sitt nya soloalbum "Doptyk" beger han sig ut på en rad spelningar runt om i landet. Med sig har han Isabella Lundgren och tillsammans kommer duon bjuda på både fria improvisationer men också egenskriven text och musik.

Andreaz Hedén har tidigare släppt tre album i eget namn; "Who´s beautiful?", "If I could top one heart from breaking" och "Liminal Spaces".

Lydia Halldorf driver Babettes café och är ordförande i deras kulturförening.

– Det känns jättefint att han kommer, Andreaz är en fantastiskt duktig jazzpianist och musiker. Vi har känt honom länge, säger hon.

Isabella Lundgren beskrivs som av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Hon har släppt flera album i Sverige och i Japan och har, bland många andra utmärkelser, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats.

– Isabella har spelat hos oss en gång tidigare och det var en helt fantastisk konsert, så vi är glada att hon kommer hit igen. Det kommer bli helt magiskt, säger Lydia Halldorf.

Konserten äger rum i kyrksalen intill Babettes i Linköping den 8 maj.

– Vi får en hel del förfrågningar men vi gör inte så många konserter här. Vi i kulturföreningen funderar mycket på vad som passar för vår lokal, men också om det kan fylla något slags tomrum i Linköping som gör att folk blir sugna på att komma till. Det blir så fina konserter i den här lokalen, det är något alldeles speciellt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!