Klart: Då delar Lars Winnerbäck ut årets Nyponpris

Vem i Linköping har gjort sig förtjänt av Lars Winnerbäcks kulturpris Nyponet? 22 oktober får vi veta, när priset delas ut inför publik igen.

Vem får årets Nypon? Så här såg det ut när Nyponprisets ordförande Lars Winnerbäck delade ut första priset 2016.

Vem får årets Nypon? Så här såg det ut när Nyponprisets ordförande Lars Winnerbäck delade ut första priset 2016.

Foto: Peter Jigerstrom

Linköping2021-09-15 14:15

I och med att restriktionerna lyfts 29 september blir det en riktig prisutdelning igen, tillgänglig för alla och med stiftelsens ordförande Lars Winnerbäck själv på scenen. 

Fredag 22 oktober klockan 17 är det dags, i Garden på Konsert & kongress, precis som traditionen bjuder. 

Henrik Johnsson är konferencier. Linköpingsartisten Fanny Wandel spelar och det gör även Lars Winnerbäck själv, med musiker.

Och så presenteras den sjätte mottagaren av Nyponet. Vem det är förblir hemligt in i det sista. 

När Sami Rahim, som bland annat drivit restaurangen och kulturscenen L'Orient, fick 2020 års pris skedde utdelningen i slutet sällskap på grund av pandemin och restriktionerna. Men den här gången blir det lika festligt som tidigare. 

Lars Winnerbäck växte upp och började sitt artistliv i Linköping. 2016 beslutade han sig för att instifta Nyponet, för att främja kulturlivet i hemstaden. 

De första pristagarna var Erika Wessbo, Lydia Halldorf och Christina Eveborn som driver Babettes Kafferi och kulturförening. Sedan har priset tilldelats skivbolaget Gaphals, NärCon-generalen Sam Anlér, Ulrika Reinholdsson på Riksteatern och nu senast alltså Sami Rahim.  

Pristagaren får 100 000 kronor och ett nypon tillverkat av en hantverkare som är verksam i Östergötland. 2021 års Nypon är tillverkat av Jonathan Dewoon, illustratör och designer som var aktuell med en utställning i Passagen i höstas.

Mer information finns på nyponpriset.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!