"Rövsvett" ett av dragplåstren på Skylten

På fredag blir det röj på Skylten när Linköpings punkfest arrangeras. Klassiska punkband kommer till staden och får dela scen med lokala punkförmågor.

Punkbandet Vetifan är ett av två lokala punkband som spelar på Linköpings punkfest på fredag

Punkbandet Vetifan är ett av två lokala punkband som spelar på Linköpings punkfest på fredag

Foto: Lovisa Åslund

Linköping2024-04-18 19:30

På fredag den 19 april anordnas Linköpings Punkfest för första gången med åtta akter som spelar på Skylten. Det är arrangören Klubb Illvrål som tillsammans med City to City och Studiefrämjandet Östergötland anordnar minifestivalen. 

– Det började med att vi i Klubb Illvrål fick frågan om vi ville arrangera en spelning med klassiska punkbandet Attentat och det spann vidare och slutade med en punkfest helt enkelt, säger Micke Karlsson från Klubb Illvrål. 

Göteborgsbandet "Attentat" och Tranåspunkarna "Rövsvett" är gamla i gemet och får ses som några Sveriges äldsta aktiva punkband. På Linköpings punkfest får dessa punkrävar samsas med nya punkband och lokala förmågor. Banden "Vetifan" och "Systemkollaps" är båda från Linköping.  

undefined
Punkbandet Vetifan är ett av två lokala punkband som spelar på Linköpings punkfest på fredag

– Vi har försökt att få så brett spektra på musiken. Från klassisk trallpunk, råpunk till hardcore. Attentat är nästan lite poppigt? Och då har det även varit viktigt att få med några band härifrån stan också, säger Micke Karlsson. 

Vilket band ser du mest fram emot att se?

– "Rövsvett", av alla grejer. Det är så galet höga förväntningar. Jag har sett dem innan men det är alltid lika bra, det är helt brutalt. Sjukt taggad på dem. 

Här är alla band som spelar på Linköpings punkfest på fredag:

Attentat
Världen brinner
Rövsvett
Krigsstigen
Vetifan
Ztereotyperna
Systemkollaps
Shitsame

undefined
Västeråsbandet Världen Brinner spelar på Linköpings punkfest på fredag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!