Wilden är redo för större grejer

Efter ett gympass bestämde sig kompisarna Dennis och Vilmer för att börja göra musik ihop. Under namnet Wilden har de nu spelat på stadsfesten och precis släppt sin tredje singel.

Wilden består av duon Dennis Björn och Vilmer Ewehag.

Wilden består av duon Dennis Björn och Vilmer Ewehag.

Foto: Willhelm Lindqvist

Linköpings kommun2019-10-28 21:45

– Under passet snackade vi betydligt mer än vi tränade och framförallt om musik.

Duschade och klara bestämde de sig för att göra någonting tillsammans. Redan efter första träffen hade de grunden klar till första låten, "If you leave my mind". Det var i augusti 2018, sedan dess har det hänt en hel del. I fredags släpptes den tredje singeln "Brave" och i somras stod de för första gången på en scen tillsammans på Linköpings stadsfest.

– Det överträffade alla förväntningar. Tidigare har vi ställt upp på lite skolavslutningar och sånt, men då har ju folk varit tvungna att komma. Här kom det 500 personer och det kändes som en fin bekräftelse på att folk faktiskt gillade det. I Linköping är det ganska många som känner igen vår första låt och som sjöng med i den, det var jäkligt häftigt, säger Vilmer Ewehag.

Deras musik är inspirerad av artister som Avicii och Kygo.

– Vi har också mycket akustiska inslag eftersom Vilmer är extremt duktig på gitarr. Han själv är lite blyg med det, men han är helt otrolig. Med Vilmer och gitarren har vi möjligheten att göra riktigt coola grejer, säger Dennis Björn.

Duon har nu en låtbank med 15 demos som ska finslipas och snart hoppas de kunna släppa två singlar till. Till sommaren är ambitionen att släppa en första EP med "låtar som man kan fälla en tår till och andra som man kan svänga på höfterna till". Musiken kommer också att färgas mer av jazz och blues.

– Jag har spelat en hel del jazz och blues tidigare. Dennis kör lite rakare stuk med häftiga melodier som slår och sätter sig i folks huvuden, säger Vilmer Ewehag. 

I dag jobbar de tillsammans i en sportbutik. En bra extra inkomst för att kunna köpa ny utrustning och instrument till musiksatsningen.

Vad kommer att krävas för att slå stort?

– Kvaliteten i musiken har vi, låtarna är bra. Kollegor på jobbet går runt och nynnar på låtarna, det är ett bra betyg. Det viktiga är att vi kan komma ut och höras så att folk vet att vi finns.

Utan någon riktigt marknadsföring har de redan kommit upp i 120 000 lyssningar på Spotify, ett genomslag som de inte hade vågat tro på när de började för lite mer än ett år sedan.

– Vi hoppas att "Brave" kan gå lika bra. Rent musikaliskt är det den bästa vi har gjort. Det är lite ukelele med i den som Vilmer fick i studentpresent, det är kul att kunna slänga in sånt i en house-dänga.

På spelningen på stadsfesten hade Wilden med sig Philip Thunqvist från Linköpingsduon Nordic brave house.
På spelningen på stadsfesten hade Wilden med sig Philip Thunqvist från Linköpingsduon Nordic brave house.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!