Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 16 april, Namnsdag: Patrik, Patricia
Eftersom Kanye förlorade gårdagens skitgubbeomgång fick han ha på sig det löjliga halsbandet hela dagen. Så är reglerna.
Laddar...

En säker affär för Jay-Z

Jay-Z är affärer först och hjärta sen. Kanye bär sitt hjärta i handen så alla kan se.

För Kanye är samarbetet säkert en dröm; för Jay-Z en investering. Och den senare tjänar också mest på det. Efter några trötta plattor dras Jay-Z med av Kanyes engagemang och rappar riktigt spänstigt. Kanye å sin sida lägger kraften på att visa storebror att han hänger med rent tekniskt, och lyckas väl. Inte mycket vettigt blir sagt, men det låter i alla fall trevligt.

Med musik från Mr. West själv och demonproducenter som RZA och Nepunes är det överraskande att Swizz Beats, den gamle skrammellådan, levererar mest själ. Kanske för att han vågar smutsa ner lite, när övriga herrar tvättat och polerat som maniska dammallergiker.

Ett plus ett blir inte två här. Duon når varken Jay-Z:s svalt betraktande mästerverk eller Kanyes underbart blodfulla navelskåderier. Men som lättsam bagatell i väntan på nåt större är plattan helt okej.

I artikelrutan här intill ser du veckans övriga skivrecensioner.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Jay-Z/Kanye West

Titel: Watch the Throne

Bolag: Roc-A-Fella Records/Universal

Genre: HIPHOP

Betyg: CCC

Dubbla känslor från Thus: Owls

Skivor Kanadensisk-svenska Thus: Owls fortsätter att göra musik med dubbla känslor på sitt tredje album.

Black Submarine levererar få höjdpunkter

Skivor Med rötter i Verve, Coldplay och Goldfrapp så finns det i grunden förstås en hel del kvalitet hos Black Submarine.

Sundström håller sig till grunderna

Skivor Stefan Sundströms musik är alltid robust och funktionell.

Fina melodier från "Jojje"

Skivor I slutet på 60-talet var "Jojje” Wadenius hetast av alla.

CLICK@5750472,12