Här är Arantxas nya sida - som arg, ilsken och upprörd

Vi har sett Arantxa Álvarez charma publik med passion, humor, sång och nyfikenhet, men aldrig arg, upprörd och ilsken. Förrän nu. "Det är en ny sida av mig", säger Norrköpingstjejen om tv-serien "Padeldrömmar" och skrattar.

Hasse (Erik Haag) och Fabian (Björn Gustafsson) driver en förlorad badmintonhall i en småstad och vill göra det stora klippet i "Padeldrömmar"... Till sin hjälp får de praktikanten Linda (Arantxa Álvarez), som är allt annat än lugn. "En ny sida av mig", säger Norrköpingstjejen.

Hasse (Erik Haag) och Fabian (Björn Gustafsson) driver en förlorad badmintonhall i en småstad och vill göra det stora klippet i "Padeldrömmar"... Till sin hjälp får de praktikanten Linda (Arantxa Álvarez), som är allt annat än lugn. "En ny sida av mig", säger Norrköpingstjejen.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Norrköping2023-02-03 20:00

Arantxa Álvarez, 31, har en förmiddag på hotellet i Helsingborg, när vi når henne mellan två uppdrag.

Lugn?

Nej.

– Jag fick med mig en matlåda med pasta och soltorkade tomater till hotellet. Jag la den i min trogna ryggsäck, som jag haft i så många år och aldrig tvättat tidigare, men nu ligger den genomblöt i duschen på tork.

Ok.

– Lådan var inte tät så allt hade runnit ut i botten. Ryggsäcken var helt dränkt, säger Arantxa och hämtar luft i nästa andetag.

– Vattenkokaren på rummet är sönder och kaffekapslarna är slut så jag har inte fått mig en kopp kaffe heller. Jag har mejlat receptionen om det. Du är, förresten, den förste personen jag pratar med i dag.

Det här skulle kunna vara en scen i "Padeldrömmar".

– Det skulle absolut kunna hända "Hasse", säger Arantxa och skrattar.

undefined
Hasse (Erik Haag) och Fabian (Björn Gustafsson) driver en förlorad badmintonhall i en småstad och vill göra det stora klippet i "Padeldrömmar"... Till sin hjälp får de praktikanten Linda (Arantxa Álvarez), som är allt annat än lugn. "En ny sida av mig", säger Norrköpingstjejen.

"Padeldrömmar", som sänds i TV 4 och på Cmore, handlar om två vilsna personer i Hasse (Erik Haag) och Fabian (Björn Gustafsson). De driver en sliten och förlorad badmintonhall i en småstad. De ser hur nya och blänkande padelhallar slår upp portarna runt omkringt och får många kunder direkt. Drömmen väcks om att starta en egen padelhall. Det ska bli lösningen på alla deras problem och till sin hjälp får de praktikanten Linda (Arantxa Álvarez).

Spelar du padel?

– Ja, jag och min sambo har spelat. Vi har till och med egna rack och bollar, men det har inte funnits tid för det på sistone med tanke på vår flytt från Malmö till Stockholm.

Det har passerat tio år från dagen, när tjejen från Norrköping sjöng sig in i det svenska folket i Idol 2013 och fick en guldbiljett av Alexander Bard.

– Bard stirrade mig i ögonen, där jag satt på golvet och han bad mig börja sjunga... Det är tio år nu. Verkligen. Jag tänkte på det häromveckan, när vi gjorde press inför "Padeldrömmar" och pratade om det jag gjort genom åren. Det har hänt en hel del.

Idol blev starten på hennes karriär, som tog en annorlunda väg.

– Jag fick en massa jobb som konferencier istället för att få musikgig och att olika TV- bolag hörde av sig istället skivbolag. Det fick mig att tänka om.

Vi har sett och hört henne leda program i såväl radio som tv.

Nu kan vi lägga till skådespelare på hennes cv.

Hon debuterade i somras i SVT:s "Borta bäst", som handlar om en familj som tvingas flytta hemifrån på grund av en vattenläcka. De får flytta in i ett stort möbelvaruhus, där mamman jobbar.

Nu är det "Padeldrömmar".

– Två väldigt bra upplevelser. Jag vill gärna fortsätta med det, men samtidigt inte heller plocka bort allt annat jag gör. Jag vill bara bygga på listan av uppdrag, men det måste finnas en passion och en lust i det jag ska göra. Jag måste gå igång på det. Det är sån jag är, säger Arantxa.

Som du gör i din allra första scen i "Padeldrömmar".

– Ha, ha, ha... Stackars mina med- och motspelare. Det var första inspelningsdagen också. Jag skulle vara arg, skrika och slå racketen i golvet. Jag lyckades dra fram någon ilska där. Det är ju inte jag. Jag brusar sällan upp och försöker alltid ha god energi och känsla runt mig, men det var så "Linda" skulle vara.

Roligt?

– Ja, men utmattande.

undefined
Sanna Nielsen och Arantxa Álvarez delade scen under "Allsång på Skansen" 2021.

Med flytten till Stockholm har avståndet till föräldrarna till Norrköping minskat betydligt.

– Jag har lämnat Norrköping, men Norrköping lämnar aldrig mig... Flytten känns så otroligt bra på så många sätt. Nu kan jag ju bjuda hem mina föräldrar på en söndagmiddag. Jag har fått en massa energi, när jag slipper pendla mellan jobben och hemmet varje vecka. Min egen kreativitet får ta plats igen. Vet du vad jag gjorde i förra veckan?

Nej.

– Jag skapade en ljusstake av lera. Den står hemma i ett av våra fönster i Stockholm. Det hade jag aldrig ens försökt göra i Malmö. Jag ska börja baka så det luktar kardemummabullar i hela lägenheten. Det är mitt mål.

I dagarna spelade hon in det sista och tionde avsnittet av första säsongen av podden "Arantxa: might delete never", där hon intervjuar kända personer.

På gästlistan finns programledaren Kodjo Akolor, sångerskan Molly Hammar, Nour El Refai och Camilla Hamid.

– Jag försöker djupdyka i deras själar med ett lättsamt, men också djupsinnigt samtal där vi pratar om precis allt. Från sin egen självbild till drömmar... Det har varit ett stort projekt, som tagit en hel del tid. Det har varit toppen. Jag hoppas lyssnarna lär känna mina gäster på ett helt nytt sätt, säger Arantxa Álvarez.

Det här är "Linda"

Namn: Arantxa Álvarez.

Född: Den 17 november 1991 i Norrköping.

Bor: Stockholm.

Familj: Sambo Johan.

Yrke: Programledare, sångerska, skådespelare och radiopratare.

Karriären (i korthet): Idol (som tävlande och programledare), Morgonpasset i P3, "Mjukglassen" i "Masked Singer", Mix Megapol.

Aktuell: Som karaktären "Linda" i "Padeldrömmar", som visas på TV 4 och Cmore.

Stolt ögonblick: Att, som programledare för pressträffen av Abba Voyage, avslöja att ABBA släpper ny musik hösten 2021.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!