Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 16 april, Namnsdag: Patrik, Patricia
Laddar...

Angel Cat Sugar och stormkungen

Gulligt, sockersött, rart, näpet och fint är några synonymer som passar in på Angel Cat Sugar och Stormkungen som riktar sig till de allra yngsta barnen.

Det är inte ett spel med Hello Kitty som jag håller i min hand trots alla likheter utan huvudpersonen heter Angel Cat Sugar. Designern Yuko Shimizu har lyckats skapa en näst intill identisk klon av sitt tidigare verk.

Angel Cat Sugar och Stormkungen riktar sig till de allra yngsta och jag rekommenderar er som köper spelet att sätta er ner med barnen och läsa den text som visas. Stormkungen har missuppfattat sin uppgift att blåsa bort löven i Västanlandet och istället stormade han iväg allt möjligt från Änglalandet, bland annat blåstes Angel Cat Sugars vänner långt bort. Prinsessan Angel Cat Sugar ska nu ställa allt till rätta.

Resan går till flera länder som alla ser väldigt lika ut. Angel Cat Sugar och Stormkungen är verkligen tandlöst och övertydligt, ja rent ut sagt ett intetsägande spel med en dålig ramberättelse som kräver att någon läser upp texterna då många i spelets målgrupp inte kan läsa tillräckligt bra för att få någon behållning av spelet.

Angel Cat Sugar svävar fram mellan molnen och samlar på blommor, stjärnor och annat samtidigt som hon letar efter försvunna föremål och vänner. Det blir aldrig utmanande och känslan "när ska det börja hända något roligt?" infinner sig snabbt. Det finns en hel del menlösa spel på marknaden. Angel Cat Sugar och Stormkungen tillhör ett av dem. Det är så sliskigt gulligt utan pedagogiska ambitioner och så intetsägande att jag inte vill rekommendera er föräldrar ett köp. Enda behållningen är om man sitter tillsammans med barnen och spelar som om det vore en interaktiv högläsning, fast ur en dålig bok.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Fakta

Betyg: 2/10

Fakta:Utvecklare:

Inlight Entertainment 

Utgivare: PAN Vision 

Distributör: PAN Vision 

Genre: Barn

Ålder: Från 3 år

Spelare: 1

Språk: Svenska

Vacker men enformig action

Spel Spel: CC Action: Luftrausers

Välproducerad demoversion

Spel Action
ccc
Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes
Utvecklare: Konami
Plattform: Playstation 4, Playstation 3, Xbox ...

Små spelskapare tävlar

Spel Att tävla i spelskapande tillhör kanske inte hör till vanligheterna men faktum är att utvecklartävlingen Swedish Game Awards anordnas varje år sedan 2002. Årets upplaga väntas få över 100 bidrag.

Supersvårt och alldeles underbart

Spel Action
CCCC
Dark Souls 2
From Software
Playstation 3, Xbox 360, PC
Åldersgräns: 18 år
From Softwares...

CLICK@4987941,12