Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraTorsdag 24 april, Namnsdag: Vega

Gatufotboll med problem

EA Sport försöker blåsa liv i misslyckade Fifa street-serien, och lyckas nästan. På 00-talet var Fifa street ett försök att göra basketspel av fotboll, med spelare som hoppade högt, voltade och gjorde allmänt sjuka trick. Det som passade basket blev bara fånigt i fotboll.

Den här gången håller sig EA på marken, och det är mycket bättre. Det finns mängder av trick och finter att göra, men med så pass mycket realism att det fortfarande är fotboll. Förutom vanlig femmanna finns två annorlunda matchformer: En där man får mer för sina mål om man gör snygga trick och ett där en spelare försvinner för varje mål man gör. Den utan spelare kvar vinner.

Allt hade varit mycket bättre om inte försvarsspelet hade varit obefintligt och målvakterna stundtals ville leka anfallare och lämna målet helt fritt. (TT Spektra)

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Sport

CCC
Fifa street
PS3, Xbox 360
Rekommenderad ålder: 3 år

Vacker men enformig action

Spel Spel: CC Action: Luftrausers

Välproducerad demoversion

Spel Action
ccc
Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes
Utvecklare: Konami
Plattform: Playstation 4, Playstation 3, Xbox ...

Små spelskapare tävlar

Spel Att tävla i spelskapande tillhör kanske inte hör till vanligheterna men faktum är att utvecklartävlingen Swedish Game Awards anordnas varje år sedan 2002. Årets upplaga väntas få över 100 bidrag.

Första riktiga topptiteln till Playstation 4

Spel Sucker Punch två första ”Infamous”-titlar lyckades vara underhållande samtidigt som de byggde upp en intressant handling baserad på moraliska val. Med seriens tredje del går utvecklaren ett steg längre.

CLICK@5999908,12