Avslöjar hemlig gitarrist i Mello: "Är bröder"

Björn Gustafssons bror Oscar gjorde Melodifestivalsdebut – utan att det nämndes i SVT:s sändning. –Många gissade att vi är bröder. Men vi tyckte att det var något för de riktiga fansen att klura ut, säger Björn Gustafsson.

Björn Gustafsson och hans bror Oscar Gustafsson inledde Melodifestivalens fjärde deltävling i Eskilstuna.

Björn Gustafsson och hans bror Oscar Gustafsson inledde Melodifestivalens fjärde deltävling i Eskilstuna.

Foto: Jessica Gow/TT

Sverige2024-02-25 07:47

För att hedra Eskilstunas stolthet Kent framförde Björn Gustafsson låten "Gravitation" från 1996 i lördagens deltävling som ägde rum i staden.

Men varken programledaren Carina Berg eller Gustafsson själv nämnde något om att gitarristen som kompade komikerns sånginsats var Oscar Gustafsson, Björns sex år yngre bror.

– Det kändes lagom att göra på det här viset. Vi sade inget om det, men alla såg det. Eller gissade det, säger Björn Gustafsson.

På fredagens genrep sjöng däremot Oscar Gustafsson – som är musiker – låten helt på egen hand.

– Egentligen borde väl jag ha sjungit redan då, men jag tyckte att vi kunde hålla på det tills på lördag, säger Björn Gustafsson.

I Skottland

Det är inte första gången bröderna delar scen, berättar de.

– Vi har ju giggat i Skottland tillsammans, så vi har gjort internationell karriär, säger Oscar Gustafsson och Björn fyller i:

– Det var på humorfestivalen i Edinburgh. Oscar spelade och sjöng och jag sprang runt och improviserade.

Om det blir en återkomst för brodern i Melodifestivalssammanhang med två stopp kvar på turnén vill Björn Gustafsson inte säga något om.

– Det finns ju långt framskridna planer på vad jag ska göra, men vi får se hur det ska gå till här i slutet. Vem vet?

Klädbyten för Berg

Inte heller programledaren Carina Berg är helt klar över vart manuset kommer att ta vägen nästa vecka, säger hon.

– Jag vet ingenting förrän i morgon. Men vi har ju en begåvad manusgrupp som ligger steget före hela tiden och de kommer att briefa mig. Det kommer självklart att bli någon Karlstadsflört.

Nästa vecka förlängs sändningen med en halvtimme, eftersom det ska avgöras vilka av bidragen, som kommit trea och fyra i sina respektive deltävlingar, som ska få en plats i finalen.

– Det är som att jag ska göra två tv-program nästa vecka. Först en delfinal, sedan kvalet. Det kommer att bli klädbyten och hela tjottaballongen, säger Carina Berg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!