Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraFredag 25 april, Namnsdag: Markus
Mats Isaksson instruerar snögubbar och -gummor hur man sköter Vretaslingans snökanon.
Foto: Pontus Boström
Laddar...

Konstnö för längdskidåkare

Konstsnöanläggningen Vretaslingan har utbildat ett 30-tal personer i snötillverkning den senaste månaden.

- Vi är klara och förberedda på att dra igång så fort temperaturen faller lite till, säger Mats Isaksson som är utbildare i Vretaslingans snömaskiner.

Under det senaste året har man investerat 5 miljoner kronor i den senaste tekniken för snötillverkning och lagt ner drygt 5000 timmar ideellt arbete för att färdigställa anläggningen.

- Vi kommer kunna erbjuda längdskidåkning för såväl klassik- som skateteknik på vår elljusbelysta slinga på 3,3 km, fortsätter Mats Isaksson.

Målet är att öppna anläggningen i december och sedan kunna erbjuda längdskidåkning fram till i mars. I det bästa temperaturförhållandena kan snömaskiner producera 120 kubikmeter snö i timmen. För att spåren ska kunna bli av hög kvalitet har föreningen köpt in en pistmaskin.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Vretaslingan

Vretaslingan är en ekonomisk förening som byggt en konstsnöanläggning för längdåkning på Vreta Kloster GK. Mer information finns på www.vretaslingan.se

Skicka material till redaktionen

Lämnar nyhetstips, skriver insändare till Ordet fritt, skickar Dagens ris eller ros, lämnar uppgifter till Familjeredaktionen om födelsedag, dödsfall, minnesord eller skickar babybilder.

Dagens ros

redaktion Skicka in dagens ros!

Dagens ris

redaktion Skicka in dagens ris!

Ordet fritt

redaktion Skriv en insändare!

Nya Välkommen till världen

redaktion
Har ni fått en liten guldklimp? Sprid den glada nyheten med en Välkommen till världen-annons. Boka själv dygnet runt - enkelt och helt utan kostnad!

Gå med i Correns panel!

redaktion Tyck till om innehållet i Correns medier? Vad har du sett och läst, vad var intressant och vilka annonser har du haft nytta av?

Tipsa om nyhet

E-post: nyhet@corren.se
Telefon: 013-28 01 44
Fax: 013-28 03 24
SMS: 72018 (inled med Corren tips)
CLICK@6224002,12