Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraTorsdag 17 april, Namnsdag: Elias, Elis

I Simons panna: Sotad laxcarpaccio

Mat Simon sotar lax och serverar med saffransmajonnäs1

Röror till julbordet

Mat Satsa på hemlagade röror till jul. Små skålar med olika blandningar så goda att de garanterat måste fyllas på. Och det är just så det ska vara. Ibland är det lilla det godaste.

Räddaren i nöden

Mat Om man kunde ge en fisk guldmedalj för lång och trogen tjänst så skulle antagligen sillen eller strömmingen få den.

I Simons panna: Grillad havsabborre

Mat Simon Laiti serverar medelhavsfisk med grillade kronärtskockor.

Italiensk husman en kulturskatt

Mat Pasta och pizza finns det gott om, men fullt så enkelspårig är man inte i matgalna Italien. Italiensk mat är uppskattad, variationsrik och charmig.

Smått och gott

Mat Glöm alla stora middagar med krävande matlagning i timmar. Satsa på tapas i svensk tappning.

Svampfrågan: Hur ovanliga är kruskantareller?

Mat Svampexperten svarar på ytterligare en fråga om kruskantareller.

Douro, Nobile och klassiska fransoser

Mat Den 1 november kommer som vanligt en stor samling exklusiva dyra tillfälliga viner. De bästa kan försvinna fort. Den 14 november släpps vinterns tillfälliga viner i mer måttliga prislägen.

Nye vinskribenten berättar

Mat Anders Röttorp heter Correns nye vinskribent. Han är bosatt i Stockholm och har skrivit om viner sedan 1983.

Torsk - fisken som kom tillbaka

Mat Torsken har gjort en riktig klassresa från trista block och panetter till gourmetstatus. Jodå, torsken är på väg tillbaka och så länge vi håller ett vakande öga på varifrån fisken kommer kan vi med gott samvete njuta av denna fantastiska matfisk.

Svampfrågan: Giftig spindling

Mat På begäran berättar experten mer om den giftiga spindelskivlingen.

Senaste nytt | Mest läst | Kommenterat

Nyhetsflödet är ej tillgängligt för tillfället. Var god försök senare.

Bloggar på Corren.se