Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraSöndag 20 april, Namnsdag: Amalia, Amelie, Emelie
Det är dyrt att åka suv – speciellt om det står Audi Q7 på bakluckan. Foto: Audi
Laddar...

Audi Q7 dyrast att äga

En begagnad Chevrolet Captiva 2,0 D av årsmodell 2008 beräknas tappa 65 procent i värde mellan 2011 och 2014 enligt internetsajten Bilpriser.se.

Ändå minskar den mindre i kronor och ören än samtliga suvar i jämförelsen.

- Att en bil sjunker lite i värde, räknat i procent, betyder inte att det är det mest plånboksvänliga alternativet. Det är viktigare att titta på värdeminskningen i kronor i kombination med kostnad per mil om du vill hitta den bästa bilen för plånboken, säger Mathias Björkman, vd för KVD Bilpriser.

Den genomgående dyraste bilen att äga är Audi Q7 med en totalkostnad om 389-316 kronor för de tre kommande åren, baserat på en körsträcka på 3 000 mil per år. Den har dessutom högst utsläpp av koldioxid. Den billigaste bilen att äga är Nissan Qashqai som kostar 248-357 kronor mellan 2011 och 2014 vid samma körsträcka.

(TT Spektra)

Dela och kommentera

epaper
"Audi Q7 dyrast att äga"

Diskussionen startad av
framtiden10
Startad: 2011-06-18
Kommentering
Kommentering
  • Avatar
    Det är ingen familjebil ta bort skräpet, skriv om den som är biligast att äga nissan qashqai, dä ser ni familjer nissan är rymlig också, bra bil

Dela och kommentera

Sjunde raka uppåt för bilar i Europa

Ekonomi Bilförsäljningen i Europa ökade för sjunde månaden i rad i mars. Men årets mars blev ändå den näst sämsta i EU sedan 2003, enligt Acea. Ökningen i EU plus Efta var 10,4 procent, jämfört med förra året.(TT)

Saab levereras till bilhandlare igen

Ekonomi Saab slutade leverera bilar till återförsäljare efter konkursen 2011. Men nu är det dags, meddelar nya ägaren Nevs. De första exemplaren, avsedda för provkörning, har rullat ut från fabriken i Trollhättan.(TT)

Bensinförsäljningen fortsatt ner

Ekonomi Försäljningen av bensin fortsätter att minska. I mars i år såldes sex procent mindre bensin än i mars förra året. Försäljningen av diesel ökade två procent, enligt branschorganisationen SPBI.(TT)

Bensinförsäljningen fortsatt ner

Ekonomi Försäljningen av bensin fortsätter att minska. I mars i år såldes sex procent mindre bensin än i mars förra året. Försäljningen av diesel ökade två procent, enligt Svenska Petroleum & Biodrivmedel Institutet.(TT)

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@5662813,12