Annonssamarbete med Elon Coldman Linköping

Köksinredarens unika projekt: ”Melinda Jacobs vision blev till verklighet”

Hos Elon Coldman i Linköping träffar ni Monica som är inredningsdesigner. Här får hon utlopp för sin kreativa förmåga genom att inreda kök och andra delar av hemmet baserat på hennes erfarenhet och expertis i kombination med kundernas önskemål: ”Varje uppdrag är unikt", säger hon.

Uppdragen utgår oftast från en önskan eller problemställning där det gäller att hjälpa kunderna att skapa trivsamma och funktionella kök. Detta innebär att hon är med i hela processen – det vill säga från förutsättningar, behov, stil och budget. 

– Jag strävar alltid efter att överträffa kundernas önskningar och presentera ett kök med lösningar som kunden kanske inte hade tänkt på eller förväntat sig.

undefined

– Jag lägger ner min själ och är väldigt noggrann med alla detaljer oavsett om det gäller funktionalitet, färg, form, materialval, belysning och så vidare.

Elon Coldman arbetar med fyra varumärken, Nordanro Flex och Premium, Lidhults kök och Claesson kök – från platta paket till platsbyggt med massiva luckor och stommar.

Läs mer om köken hos Elon Coldman här.

– När vi kommit fram till vad som önskas så är jag alltid helt ärlig med vad jag tycker och tänker. Det brukar uppskattas eftersom jag ändå arbetar med kök dagarna i ända. Inspiration hittar jag på olika platser; Instagram, Pinterest, magasin, gallerier, mässor med mera. På så sett håller jag mig alltid uppdaterad.

undefined
Monica i inspirationsrummet.

Trender kommer och går, men Monica menar att det är bäst att satsa på det som håller i längden och som man inte tröttnar på. 

– Helheten ska bli bra. Köket är ändå det rum i hemmet där familjen umgås och där mest tid spenderas tillsammans. Därför är det viktigt att ta hänsyn till förvaring och liknande, men jag tycker det estetiska är minst lika viktigt.

undefined

För Monica handlar det inte bara om det uppenbara som skåpsluckor och vitvaror, utan även de små detaljerna – belysning och beslag är minst lika betydelsefulla för att skapa rätt känsla i köket. 

Uppdragen hon tar på sig ser ofta väldigt olika ut och i detta fall handlar det om ett unikt projekt. I Vadstena bor Melinda Jacobs med familj – och här har Monica varit med under hela renoveringsprocessen.

undefined
Melinda ville ha ett ljust och öppet kök.

– Det viktigaste för oss var att det skulle vara stora, öppna ytor eftersom vi är en stor familj. Vi vill kunna umgås i köket, och det har vi provat nu med kalas för barn och vuxna och det har fungerat väldigt bra. Förvaringen är också viktig, två diskmaskiner och två kylar behövs verkligen, säger Melinda.

undefined
Melinda Jacobs.

Monica instämmer och tillägger:

– Det här har varit ett väldigt kul projekt för oss. Det har varit ett bra samarbete oss emellan. Jag ritade ett kök som Melinda gillade, vi hade gått igenom vilken stil och så kom jag på förslag med luckor och övriga detaljer.

undefined
"Spisen är smycket i köket".
undefined
undefined

– Vi ville ha en ljus bas så att vi kunde ändra allt det andra. Men jag ville inte heller bara ha helt vitt, så jag blev jättenöjd med den här mjuka färgen. Gulddetaljerna är pricken över i:et och spisen är smycket i köket, säger Melinda. 

undefined