Den 81-årige mannen lämnade hemmet i Ödeshög vid 17-tiden för att gå ut med sina hundar. En promenad som normalt sett brukar ta en kvart, tjugo minuter. Men han kom inte hem som han skulle och allt eftersom kvällen gick utökades sökandet efter honom.

Polispatruller med hund fanns på plats och till och med polishelikopter hade kallats in från Göteborg. Under kvällen kom flera tips in. Så, vid 21-tiden, fick sökandet ett genombrott. En polispatrull fick syn på mannen i Vallbylund.

– Vår patrull fick syn på honom på en äng. Han mår bra. Men han är trött efter att ha gått så många timmar. Tyvärr saknas en av hundarna fortfarande. Så även om vi egentligen är färdiga med vårt uppdrag fortsätter vi ett tag till. Vi tar hjälp av polishelikoptern för att kanske kunna hitta den saknade hunden. Vi vet att hundarna betyder mycket för mannen. Och eftersom polishelikoptern inte har något akut jobb kan den hjälpa till här, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Senare på natten uppgav polisen att sökandet efter hunden avslutats utan att den återfunnits.

— Förhoppningsvis kan den hitta hem själv så småningom, hundar brukar ju kunna kunna göra det, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i polisregion Öst.