Klubben söker statligt krisstöd efter coronautbrottet

Åtvidabergs motorklubb har tvingats ställa in flera arrangemang. Nu ansöker föreningen om statligt kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen.

Bilträffarna brukar lockar många bilentusiaster till Folkparken. Nu ställs årets första träff in.

Bilträffarna brukar lockar många bilentusiaster till Folkparken. Nu ställs årets första träff in.

Foto: Lotta Willsäter/Arkiv

Åtvidaberg2020-05-13 20:00

Den 30 maj skulle den årliga rallytävling Gruvrundan ha körts i skogar runtom Åtvidaberg, men Åtvidabergs motorklubb ställer in årets mest inkomstbringande arrangemang. Orsaken är coronautbrottet och begränsningen om folksamlingar på över 50 personer.

– Vi skulle haft 180 starter, säger motorklubbens ordförande Joakim Nilsson. 

Han berättar att klubben också ställer in årets första bilträff i Folkparken den 2 juni. Det är ett arrangemang som brukar dra mycket folk; bilägare, passagerare och andra bilintresserade. Rekordet ligger på över 200 bilar. 

– Det är tråkigt att ställa in, men vad ska vi göra. Vi har inget att välja på.

Motorklubben arbetar just nu på en ansökan om att få ta del av statliga stödpaketet om sammanlagt 500 miljoner kronor som regering avsatt för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin.

– Just nu har vi bara utgifter.  Vi fick ställa in miniracing under påsklovet och vi har i stort sett inga uthyrningar av vår lokal. 

Trots dystra tider försöker klubben hålla samman. Det årliga klubbmästerskapet i fiske i kanalen med efterföljande grillning ska hållas på söndag. 

– Det är ett 20-tal medlemmar som brukar vara med. Vi behöver komma samman.  

För senare delen av sommaren hoppas Joakim Nilsson att större folksamlingar kommer att tillåtas och att klubben ska kunna genomföra rally i Falerum den 15-16 augusti och kanske någon bilträff i parken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!