Recept för 4 personer

Mexikansk coleslaw
2 avokado
1 lime, juice och zest
1 msk hackad koriander
1 chili, finhackad
200 g vitkål, strimlad
1 gul morot, strimlad
1 orange morot, strimlad
Salt

Chiliketchup
2 dl ketchup
½ msk inlagd jalapeño finhackad
1 msk gari finhackad
8 goda fina korvar
8 hårda tacoskal

Artikelbild

Mexikanskcoleslaw
Gröp ur avokadon och mosa ihop den med lime, chili och smaka av med salt. Blanda i vitkål och morötter.

Chiliketchup
Blanda alla ingredienser.

Servering
Stek korven och lägg dem i tacoskal, toppa med coleslaw, ketchup och lite extra koriander och jalapeño efter eget tycke.

 

Huveos de rancheros
1 ask minimajs, ca 250g
500g blandade fina cocktailtomater, skurna i mindre bitar
1 burk svart bönor, ca 450g
1 gul lök finhackad
1 lime, zest och juice
2 msk hackad koriander
4 tortillabröd
4 ägg
12 skivor stekt bacon
2 dl crème fraiche
200g fårost
limeklyftor
koriander
olivolja till stekning
salt

Stek minimajs i en panna, i med bönor, tomater, lök, lime och koriander. Lägg tortillabröd i passande form knäck ett ägg och skeda på den stekta “tomatröran” kör in formen i ugnen på 175 grader i ca 6 minuter tills ägget stelnat och brödet blir rostat. När formen flyger ut så toppa med fårost, créme fraiche, bacon, limeklyftor och släng på så mycket koriander som du vill.