Sommarens stora rocksatsning på Krogaränga Folkets park i Vadstena fick under fredagskvällen sin avslutning när publikdragaren Takida kom på besök.

För drygt tio år sedan slog gruppen igenom stort med låten "Curly Sue" och sedan dess har de gått och blivit ett av landets i särklass mest populära rockband. Vilket även märktes på publiktillströmningen till detta gig. Det fanns inte många kvadratmeter ledig yta på den stora gräsplätt där spelningen hölls.

Själva konserten inleddes högintensivt och frenetiskt med låtar som "Purgatory (Live and Let Die)" och "Flowerchild (The Beauty Of Stray)". De bägge låtarna framfördes med en rejäl dos tyngd som fick publiken att båda klappa i takt och sjunga med i refrängerna.

Artikelbild

Det råder ingen som helst tvekan om att Robert Pettersson besitter en av landets absolut bästa rockröster. Han har en grym nerv i rösten som kan trollbinda även den mest svårflörtade.

Dessutom märks det tydligt att bandmedlemmarna är enormt samspelta med varandra. För allting sitter nämligen oerhört tajt. Man ser också att rockkvintetten har väldigt roligt tillsammans när de uppträder. Vilket förstås även smittar av sig på åskådarna som jublar högt åt det mesta som bandet tar sig för på scenen.

Som bäst var giget i mittenpartiet när man körde ett hitsvep med låtarna "Swallow (Until You're Gone)", "You Learn" och – förstås – "Curly Sue". Få andra rockband i det här landet kan överträffa en låtkavalkad av den digniteten.

Därefter följde dock framföranden av några mindre kända låtar. Vilket gjorde att avslutningen kändes onödigt sval och slätstruken. Synd tycker jag.