Brott Ett års fängelse blir straffet för en 25-årig kvinna som av Malmö tingsrätt döms för grov misshandel. Händelsen utspelade sig vid en tvätthall i Malmö förra sommaren, då en 50-årig kvinna satt och väntade på sin tur att köra in tvätthallen, skriver Sydsvenskan.

Den 25-åriga kvinnan körde förbi och in i det bås som blev ledigt. Det uppstod ordväxling och ett mindre handgemäng som en annan besökare vid biltvätten lyckades avbryta. Sedan blev det en ny konfrontation då 25-åringen ska ha beväpnat sig med en kniv och angripit 50-åringen, rapporterar tidningen.

Tingsrätten har bedömt händelseförloppet och anser att 25-åringen agerat särskilt hänsynslöst eftersom knivsticket, som orsakade en sårskada i ena bröstet, kunde ha orsakat livshotande skador. Den 25-åriga kvinnan nekar till brott och hävdar att hon agerat i nödvärn, efter händelsen polisanmälde hon den 50-åriga kvinnan för misshandel. Tingsrätten anser att det enda brott som är bevisat är att 25-åringen gjort sig skyldig till grov misshandel.