Logga in
Logga ut
Det har varit bäst med LHC i höst LHC-bloggen LHC-bloggen
Vädersponsor:

Calle Törnqvist

Calles spelblogg

Två PL-positioner

Derby löste uppgiften och vann rättvist - en skön start på helgen. West Ham kan absolut störa Chelsea i derbyt om trekvart och poängchansen är hyfsad. Jag väljer det högre oddset då man är något ojämnt och en bra dag rentav kan skrälla. West Bromwich har med dagens elvor också bättre chans än oddsen visar. Med Rondón och Berahino i gott slag lär man ge Norwich-försvaret fullt upp. Jag vill inte vänta med dessa spel då värdet är så pass bra innan avspark. Championship-spelen får dock komma live - flera intressanta startelvor där. Spelgränser inom parentes:

West Ham +0.5 2.22 (2.12)

West Bromwich -0.25 2.14 (2.07)

Bloggen tar farväl

Juvels Boy var helgens sista tips i bloggen och skrällidén vann också till 20 gånger pengarna! Ett bra slut på en, även i övrigt, positiv spelhelg med bra träff i fotbollen.

Passande avslutning då det faktiskt inte blir några fler speltips här i bloggen. Jag åker nu till varmare breddgrader en tid men kommer att skriva krönika till lördagstidningen innan en kortare paus samt göra tipssidan som vanligt framöver.

Senare i år dyker jag upp på ett annat ställe. Det känns mycket inspirerande inför en årstid med hög klass på travloppen och framförallt så är den svenska fotbollen snart i hetluften.

7,5 års bloggande här på corren.se når nu sitt slut men jag hälsar alla läsare hjärtligt välkomna till mina framtida tillhåll. Det tar vi när det är dags och i papperstidningarna är allt precis som vanligt.

Sköt om varandra!

 

Sena V75-inputs

Hur lyckades de hitta en så usel kameravinkel på Momarkens upplopp?!
Riktigt dåligt måste jag säga med tanke på hur många som tittar och hur mycket som omsätts.


Inputs med 20 minuter kvar till inlämning:

V75-1: Toppvärmning av 12 Seedorf OMF. Ett spikbud.

V75-2: Inga stora grejer men 36% på favoriten nu...

V75-3: Många tränare är optimistiska. Alla på min ram (3,4,7,8,9,10) låter det bra kring.

V75-4: Om man fyller på är 7 Lady Lee en spännande 1-procentare. Mycket bättre än raden, Ulf Ohlsson kör igen och nu blir det barfota på första gången på länge.

V75-5: 5 Caddie Ivory är en annan Ohlsson-uppsittning: Man rycker skorna och vill gärna leda runt om. Notera att femtespår i volt, som jag skrev i krönikan, är ett kanonspår i norska voltstarten. 6 C.C.Queen kan få svar alltså och känns lite överstreckad.

V75-6: Starten kan avgöra mycket men man låter bestämda att 1 Punk ska köras i spets. Jag tror fortsatt mycket på Papagayo E., som spurtar ner alla till slut om/då det gått för snabbt.

V75-7: Barfota bak på underskattade miljondraget 6 Juvels Boy och kommer favoriten bort håller jag tummarna för att Larsson får till styrningen. 


Lördagstankar

Bara Derby och PSG levande förutom några svenska Kalle Anka-klick som droppade innan odds/limits fanns i Asien. Fokus på 16-matcherna idag men ganska "oroliga" marknader där vad det verkar och jag har is i magen. Det finns några livespel som bör bli fina, i såväl Premier League som Championship. Håll koll på twitter i eftermiddag med andra ord, även om det även kan komma spel innan avspark om news och moves faller i smaken. Lutar åt flera favoriter samt ett par överspel. Satt och velade lite med West Ham, som brukar underskattas och släppas upp av marknaden. Nu gick dock oddset ner istället.

Lämnade ifrån mig V75-krönikan med visst darr när det gäller spikarna. På mitt reducerade har jag nämligen garderat alla lopp just nu. Lite för lockande värde bakom A-hästarna och helst skulle jag vilja gå kort i kallblodsloppet. Chansspik på 7 Moe Svarten fanns med i tankarna men den verkar ha blivit kommunare och nosar på 30% nu.

Tillkommer något viktigt eller om jag tar ställning i andra lopp än de spikade så kan jag skriva några rader senare. Rolig omgång i alla fall och inte lika skrämmande som i början på veckan (följer normalt inte det norska travet slaviskt).

 

Hej Svensson och välkommen till bloggen. Om du inte är supervass på engelska eller speltermer så ber jag om ursäkt. Liten lathund:


Kalle Anka = spelbolag som limiterar

droppade = oddsen sjönk

news = nyheter om lagen

moves = oddsrörelser

kommunare = häst som det tjatas om och som typ alla plötsligt ska ha med eller spika

V86-idéer

Örgryte och Hull har varit glädjeämnen bland tipsen den här veckan medan Atlético svek under ordinarie tid.

Avslagen på Jägersro räckte som väntat inte till igår. En tredjeplats som bäst, utan att den hästen var segeraktuell. Övriga slutade sist/diskad samt sist bland de felfria. Lika väntat med låg utdelning och således blir det ny V64-jackpot imorgon.

V86 är nästan alltid spelintressant och det krävs inte mycket för att utdelningen ska ge sig iväg ikväll heller. Sportsligt svala lopp i stort men insatserna sitter snett i flera avdelningar.

Erik Adielsson har flera storfavoriter men när det gäller 7 Emmett Brown (V86-4), som Erik är förstekusk på, så är det Johnny Takter som kör denna gång. Jag har svårt att argumentera emot det klara favoritskapet där. Det var verkligen inget bländande intryck senast men Stig H låter "confident". Med Takter och springspår bör det bli spets och sedan är det svårt att se någon ta ner honom.

Värt att gardera Adielsson som sagt - såväl i avdelning 3 som 5. Omgångens största favorit 4 Quid Pro Quo (V86-3) har givetvis hyfsad chans men jag tror att det räcker med ett garderingsstreck, som dessutom bör rensa bra. Forna Stochampionats-vinnaren 2 Blended Scotch är också en kanonhäst och där blir det nu tätare starter. Dessutom aviseras barfota runt om och med spår innanför favoriten kan Linderoth välja taktik. OM det bli körning mellan dess så kan 11 Corky komma in i matchen men han är nog inte segermogen redan nu.

Apropå skoryck och Per Linderoth så känns hans 11 Dragon Powerfly (V86-5) spännande som 7-procentare. Han är kapabel och då barfota troligtvis är en extraväxel är strecket givet. Jag har ingen känsla för att storfavoriten 6 Global Racecourse bara går ut och vinner efter vila, även om det lär vara bästa hästen. Ytterligare tre hästar känns streckvärda: 2 Thriller Ted har bra spetschans, 7 Sambucus P.R. (anmäld barfota) vann V75 men har sedan galopperat medan 9 Oleander Face har gjort idel fina insatser efter nyår.

5 Global Ride (V86-8) vann V75 senaste gången han slapp skorna runt om likt ikväll. Tufft motstånd ikväll men bra läge och man låter inte särskilt oroade från stallet när det gäller tveksamheterna senast. Jag tror på tidig ledning och ny (bra) kusk är ett högintressant plus på det femåriga stoet. Det pratas om barfota även på favoriten Oh Goodness och det är klart att hon kan vinna (höll strålande när just Global Ride vann i januari) men där står effekten skriven i stjärnorna medan vi vet att Global Ride växer en nivå. Det fina i kråksången är insatsprocenten 14 mot favoritens 31.

Välkomna till min spelblogg, som har funnits här på corren.se i flera år. Fotboll och trav har utgjort stommen och så lär det förbli, även om jag följer andra sporter också. Ett enkelt sätt att hålla koll på uppdateringarna är att följa mig på twitter: https://twitter.com/CalleTorn

Där hojtar jag till när ett nytt blogginlägg publiceras!
  • Twitter
  • @CalleTorn