Redan den dan före dan före dopparedagen är unga välkomna till fritidsgården i Godtemplargården i Horn. Där blir det julmys med eget julbord – och film på Hornbio såklart.

Fritidsgården har tre arrangemang under vinterlovet, samtliga sponsras av IOGT-NTO-rörelsen och ingår i kampanjen Vit Jul.

– Man får söka pengar med förutsättningen att det är gratis för barn och unga upp till 18 år, säger Börje Carlsson, som är biografföreståndare, pensionär och före detta scoutledare.

Artikelbild

| Jullov. Det blir bland annat filmvisning på Hornbio.

Den 29:e december arrangerar fritidsgårdarna i Horn och Kisa en ungdomsträff. Där måste an föranmäla sig, då det är begränsade platser.

– Där hoppas vi att det kommer lite äldre ungdomar. Vi börjar klockan 19.00 och unga som kommit hit från andra länder kommer ta hit olika mat, säger Börje Carlsson.

Den 7:e januari blir det gammaldags julkalas.

– Då blir det som förr i tiden, när jag var liten. Med kaffe, massor av kakor och tårtor och lekar, och ostkaka på det. Då visar vi också en film. Paddington 2. Allt är gratis för alla barn men vuxna får betala en femtiolapp, säger han.

Bobbo Ekberg är fritidsledare på fritidsgården i Kisa.

– Torsdagen den 28:e december kommer vi ha öppet enbart för tjejer. Då ska vi ha olika spelturneringar med mera. Vi har det för att lyfta fram att tjejer lätt hamnar i bakgrunden när det gäller spelturneringar och sådant, där tar killarna mycket plats, säger han.

– Och så har vi öppet på onsdagen och på fredagen i mellandagarna som vanligt, säger Bobbo Ekberg.

Torsdagen den 4:e januari arrangerar fritidsgården i Kisa ett besök på busfabriken i Linköping. För utflykten krävs föranmälan och 150 kronor.

– Då kommer det finnas tid för shopping. Vi åker buss dit.

På julafton arrangerar Titans en öppen Julaftonslöpning vid elljusspåret i Rimforsa. Klockan 08.00 börjar det och efteråt blir det sång, varm glögg och pepparkaka.

Den 30:e december har Rimforsa Nerders en öppen speldag i Godtemplargården i Rimforsa. Unga som gamla är välkomna att spela sällskapsspel, figurspel och kortspel.

Mellan den 3:e och 7:e januari kommer Kinda Alpina klubb ha gruppskidskola i Tolvmannabacken.

– Man får anmäla sig till oss genom att ringa eller mejla, så hamnar de i grupper beroende på ålder och vad man kan sedan innan. Så pågår det i fem dagar, en och en halv timme per dag. Det finns även privatlektioner, säger skidläraren Ellen Isaxon.

Lokalhistorisk film kommer att visas på biblioteket i Kisa i mellandagarna samt under vecka ett. En möjlighet för äldre att minnas tillbaka och för yngre att lära sig om hur det var förr.