Folkets hus i Boxholm går mot en intensiv höst med både livesända och inspelade konserter på storfilmsduk.

Dessutom ska gruppen Hitmen Beatlemania spela Beatleslåtar från Folkets hus egen scen 24 september.

Trees & Love (livesänd välgörenhetskonsert), David Gilmour (inspelat) och Black Sabbath (inspelat) är andra septemberkonserter. Black Sabbaths 29 september är från avslutningskonserten i hemstaden Birmingham på gruppens allra sista turné.

Om vi växlar över till bioprogrammet så sticker Ferrari 312B ut. Inte bara racingmodellen utan filmen heter så. Det är en dokumentärfilm om en bil som revolutionerade Formel 1-cirkusen när den debuterade 1970.

– Filmen kommer troligtvis bara att visas på tre ställen i Sverige i höst, Boxholm, Karlstad och Örebro. I Boxholm gör vi detta i samarbete med Ferrari club Sweden och i samband med evenemanget blir det bilparad på Storgatan med Ferraribilar, berättar föreståndaren Birger Ekström.

Operasäsongen i Boxholm med live- och reprissända föreställningar från framför allt Metropolitan startar 7 oktober med Norma.

Bussningen av publik från Linköping fortsätter och utökas med busstransporter även från Tranås. Vidare har utbudet breddats så att Stockholmsoperan får plats med tre föreställningar.

Något som byggs ut kraftigt i Folkets hus i höst är "Konst på bio". Fem filmer visas om världsberömda konstnärer eller från utställningar. Visningarna sker i samarbete med det lokala konstlivet.