Strax efter 21 på måndagskvällen anmäldes en 23-årig man försvunnen i Finspång.

– Bekanta till mannen har anmält honom försvunnen, men vi har även haft kontakt med nära anhöriga, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Mannen beskrivs som 185-190 centimeter lång, ljushyad och med mörkare hår. Han kan vara klädd i en mörkblå halvlång täckjacka, grå eller mörka mjukisbyxor och tofflor. Under natten har polispatruller både med och utan hund sökt efter mannen. Vidare sökinsats med hjälp av helikopter och bland annat militär kan tillkomma.

På tisdagsmorgonen hade mannen fortfarande inte anträffats, polisen arbetar med hur sökarbetet ska fortsätta.

– Vi håller på att se över resurserna och hur vi ska gå vidare. Vi har inte jättemycket uppgifter att gå på och är därför intresserade av all typ av information som allmänheten kan bistå med, säger polisens presstalesperson, Björn Öberg.

Hur har sökarbetet pågått under natten?

– Dels har vi haft ett antal patruller och sökt på den aktuella adressen men även vid sjön Gron. Vi har även sökt med hundpatruller samt pratat med personer som skulle kunna ha uppgifter som kan hjälpa oss frammåt.

Under måndagskvällen pratade ni om att sätta in helikopter och eventuellt militär för att hitta mannen. Är det fortfarande aktuellt?

– Ja det har diskuterats på morgonen. Helikopter är definitivt ett alternativ. Det beror lite på vädret också.

Är det några andra än poliser inblandade i sökningsarbetet?

– Nej inte just nu. Vi har problem eftersom vi inte har en specifik geografisk plats att söka på. Det gör att sökinsatsen blir svårare, säger Björn Öberg.

 

Uppdatering tisdag 10.47

Den försvunne mannen har anträffats vid liv. Enligt polisen är han förd till sjukhus för vård.