9 000 pallar passerar varje månad genom företagets stora lokaler på Lundby industriområde. Viktigaste kunden är grannen Toyota MH. Mjölbys stora företag inom materialhantering köper tjänster av Tree för sin egen materialhantering.

Stora mängder material kommer från underleverantörer och skickas vidare till Toyotas monteringslinor. I en hall står 6 000 färdiga handtruckar i emballage på varsin pall, färdiga att distribueras ut till Toyotas kunder.

– Våra kunder ställer stora krav på oss. Material ska komma i rätt tid och i rätt mängd. En del material packar vi om och distribuerar exakt så som kunden vill ha det, säger Joacim Palm, vd och ensam ägare till företaget.

Artikelbild

| Robothjälp. Martin Karlsson sköter Tree Logistics robot som lyfter kragar från pallar och sorterar dem efter dess skick.

För fem år sedan startade han Tree Logistics och jobbade de ensam i företaget de första sju månaderna. Då fick han en stor order och var tvungen att anställa fyra. Sedan har företaget växt för varje år. Omkring 30 procent på år har omsättningen ökat. Och även lokalerna.

Joacim visar runt i de i dag nästan 10 000 kvadratmeter stora hallarna på Lundby industriområde som tidigare inhyst Högberg & Hultner snickerifabrik, och efter det Runsven.

I dag jobbar 11 personer i lokalerna. Man kör två skift och fram till midnatt jobbar tre personer med pallhanteringen. Tanken är att alla ska kunna göra allt och att man ska rotera på arbetsuppgifterna.

– Det är en medveten strategi. Jag har jobbat inom verkstadsindustrin och sett de monotona arbetena. Jag tror inte att det är bra för kroppen, säger Joacim.

Artikelbild

| Viktig paus. Att personalen ska trivas och må bra är viktigt. Daniel Hertil, Johan Karlsson, Martin Karlsson, Björn Söderberg, Elisabeth Allert och Joacim Palm.

Även Joacim själv hugger ofta i på de flesta arbetsmomenten. Trivsel och omväxling på jobbet är viktigt, tycker han. Direkt innanför entrédörren till företaget står ett pingisbord. På väggen sitter en darttavla. Och det är inte bara för syns skull. De används flitigt.

– Jag utövar själv mycket racketsport. Jag har spelat badminton på elitnivå och nu håller jag på med racketlon och siktar mot SM, berättar Joacim.

Artikelbild

| Tree Logistics ägs av Joacim Palm och är nominerad till Företagsgalan i Mjölby i klassen Årets tillväxtföretag.

Det finns goda möjligheter till ytterligare tillväxt de kommande åren. Förhandlingar sker med fler kunder, men detaljerna vill Joacim vänta med att utveckla.

Nomineringen i klassen Årets tillväxt blev han glatt överraskad över.

– Det är kul att få vara med och att få uppskattning, den verksamhet vi håller på med är ju inte så allmänt känd, menar han.

Men att vinna klassen känns inte så viktigt. Det är ju inte lätt att jämföra tre så olika företag. Trees konkurrenter är Mjölbys största arbetsgivare och en tvåmannafirma i byggbranschen.