4 rödspättor, rensade
mjöl

Rostade betor
10 rödbetor, tvättade och delade
10 gula betor, tvättade och delade
2 msk vinäger
2 msk olivolja
salt

Grönkål och svamp
1 gul lök, finhackad
800g Kantareller/champinjoner/annan svamp, skuren i mindre bitar
1 liter strimlad grönkål

Artikelbild

Brynt smörsås
100g brynt smör
1 msk finhackad ingefära
2 msk soja
1 msk sesamolja
1 msk sambal olek
2 msk yuzu
ett gäng små dillvipor
2 msk riven/skrapad pepparrot
1 dl hackade, rostade hasselnötter
Olivolja till stekning
Smör till stekning

Vänd rödspättorna i mjöl, salta och stek dem runt om i olja och smör. Baka sen klart dem i ugn på 140grader i ca 5-7 minuter, fisken ska lossna lätt från benen och ha en innertemperatur på ca 50 grader.

Rostade betor
Släng upp betorna på en plåt, på med vinäger, olja och salta. Håll betorna i sär så de inte färgar av varandra. Släng in plåten i ugnen å 190 grader i ca 20 minuter tills de är mjuka och fina.

Grönkål och svamp
Stek svampen med lök i olja och släng sen i grönkålen och när allt stekt en stund, fått färg och börjar mjukna så släng i smör, salta.

Brynt smörsås
Koka ihop alla ingredienserna.

Servering
Upp med fisken på en snygg tallrik, toppa med svamp, grönkål, hasselnötter, smörsåsen, pepparrot, hasselnötter och dillvipor. Servera betorna separat.