Enligt verksamhetschefen Christina Jansson har tjuven sannolikt varit inne dagtid, då det vanligtvis pågår viss verksamhet i lokalerna och där med inte är larmat. Men vissa utrymmen, som exempelvis medicinförråd, brukar ha extra säkerhet och kan larmas separat.

– Generellt sett så är medicinförråd larmade. Men i det här specifika fallet får vi titta på vilka zoner som varit larmade och varför vi inte fått några indikationer. Vi kommer göra en analys för att se vad vi kan göra bättre, och kanske också förbättra på andra anläggningar, säger Mats Persson, säkerhetschef region Östergötland.

Mats Persson kan inte säga något om hur inbrottet har gått till.

Artikelbild

– Den utredningen får polisen sköta. Men vi har ett väldigt nära samarbete. Vi går kontinuerligt igenom olika verksamheter, vad de har för verksamhet och utrustning. Sen får man göra en bedömning utifrån de risker som finns. Det gäller att hela tiden väga risken i förhållande till patientsäkerheten och kostnaderna.

Den misstänkte gärningsmannen, en man i 30-årsåldern med hemadress på annan ort, greps i lördags kväll. Han är även misstänkt för ett annat inbrott på ett äldreboende i Mjölby. Han greps i närheten av boendet vid 19.30-tiden. De båda inbrotten ska dock ha skett tidigare på lördagen. När mannen greps hade han tillgång till gods som polisen tror är stöldgods från inbrotten. Mannen sitter nu anhållen i Motala.