Recept för 4 personer. Kock: Martin Andersson

Karré och glaze
dl socker
1 dl vinäger
1 msk finhackad ingefära
½ msk finhackad vitlök
800g fläskkarré
Rapsolja
Salt och malen svartpeppar

Kokosris
4 dl kokosmjölk
4 dl vatten
4 dl ris
2 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
2 msk rostad kokos
2 tsk salt

Artikelbild

Masserad broccoli
1 dl soja
½ dl ris vinäger
1 msk sesamolja
1 lime, zest och juice
500g broccoli, tunt skuren
1 knippe salladslök fin strimlad
10 rädisor, tunt skurna
1 knippe Koriander, hackad
1 msk rostade sesamfrön
1 msk Jordnötter
1 nypa flingsalt

Chilimajonnäs
3 Äggulor
1 msk Soja
2 dl rapsolja
1 tsk Sriracha
2 msk Sambal olek
1 msk Risvinäger
1 msk Bbq sås
1 Ananas i skivor
olivolja

Gör så här:

Karré och glaze
Fräs vitlök och ingefära i lite rapsolja i en kastrull, häll på sockret och låt det bli lite karamelligt. Slå på vinägern och låt det koka ihop så det tjocknar.

Artikelbild

Stek karrén i en panna med lite rapsolja, salta och svartpeppra lagom runt om. Lägg karrén på en plåt och ös på med glazen. Kör in karrén i ugnen på 120 grader till den har en innertemperatur på 68grader. Ta ut, låt karrén vila och skiva upp i fina skivor.

Kokosris
Lägg i ris, kokosmjölk, vatten och salt. Låt koka upp, sätt ner värmen och låt sjuda på låg värme i 15 minuter med locket på. Ta kastrullen åt sidan men låter den stå med locket på i ca 5 minuter, rör ner sesamolja, sesamfrön och rostad kokos.

Masserad broccoli
Blanda samtliga ingredienser och massera ihop allt lätt med händerna. Låt det ligga och dra tills allt annat är klart.

Chilimajonnäs
Mixa äggulorna, soja och olja droppvis så det blir en majonnäs. Rör i sriracha, sambal, risvinäger, bbq och smak av det hela med salt.

Servering
Stek på ananas ringarna i lite olivolja så den får fin färg och blir varm. Servera med resten snyggt och dröm dig tillbaka till 80-talet.