Det besannades när Östergötlands idrottshistoriska sällskap bjöd in till idrottskafé i före detta Kisa Folkets hus på torsdagskvällen. Lennart Nilsson, ledamot i sällskapets styrelse, hade natten före träffen drömt att det skulle komma 101 kafégäster. En dröm som slog in nära nog exakt. Många av dem med förflutet inom sportvärlden i Kinda.

De som bänkat sig runt kaffeborden fick inledningsvis höra Stenove Ringborg berätta om sitt livs resa. Från ungdomsåren som spelare och tränare i Kisa BK till perioden som sjukgymnast i herrlandslaget i fotboll på 1980- och 1990-talen. Han talade sig särskilt varm kring minnen från VM-turneringen i USA 1994. Med matcher i 43-gradig värme, minutiösa förberedelser, bronsmedalj och ett gigantiskt mottagande vid lagets hemkomst till Sverige.

– USA-äventyret var fantastiskt.

Artikelbild

| Gustaf Malmström, Beo Röhs och Sven Hagman njöt av kaffe med dopp när Jerker Carlsson berättade om skidåkning och orientering.

Vid påtåren berättade Jerker Carlsson om skidåkning och orientering i Kinda genom åren. Både tävlande och funktionärer i båda sporterna gjorde avtryck på regional nivå från 1920-talet och framåt.

– Vi har haft fantastiska idrottsledare i Kinda.

Det gäller även utförsåkningen, mycket tack vare tillkomsten av Tolvmannabacken 1958, vilket vi berättade om i en större artikel nyligen.

Läs mer: Timmerstigen som blev skidparadis

Artikelbild

| Per Elvin, Stenove Ringborg och Roland Andersson hade lätt till både skratt och gemensamma minnen.

Alve Gustavsson bidrog ytterligare till den nostalgiska stämningen när han blandade dragspelsmusik med tillbakablickar på fotbollsturneringarna Horn- och Kisa-pokalen.

Kvällens avslutning gick i gångsportens tecken med gång- och vandringsentusiasten Lennart Nilsson som vägvisare. Även här har Kinda genom åren skördat nationella och internationella framgångar.

Bäst lyckades Britt-Marie Lennman (tidigare Carlsson) som blev världsmästare 1978 och Jan Staaf som deltog vid OS i Seoul och Atalanta.