Den 23 mars nästa öppnar kedjan Family House ny butik i Citygallerian i Åtvidaberg.

– Det blir vår 25:e butik, säger Christopher Kristensen, vice vd i Family House som startade för elva år sedan med en butik i Växjö.

Idag riktar Family House sig mot orter som Finspång, Alvesta och Hultsfred.

Artikelbild

| Motto. Handla idag , om du vill handla imorgon. Det är Christopher Kristensens uppmaning till de som bor i orter där handeln behöver stärkas.

– Konceptet passar bäst i mindre orter där vi ser att både behov och efterfrågan finns. I sortimentet finns kläder, skor och accessoarer för dam, herr och barn.

För Åtvidabergs Bostad AB innebär etableringen att bolaget får hyra ut 630 kvadratmeter i den gamla Domusfastigheten, en fastighet som i långa perioder haft stora ytor utan hyresgäster. För inte så många år sedan hördes röster för en rivning. Nu blir fastigheten helt uthyrd, så när som på 80 kvadratmeter.

– Vi har alltid trott på och haft en idé med huset, säger Roger Skogh, förvaltare på Åtvidabergs Bostads AB.

Företaget har under året slutfört en omfattande ombyggnation åt Region Östergötland för en ny vårdcentral och renoverat fasader på fastigheten.

– Vi är inne i en positiv trend nu, konstaterar vd Fredrik Klint.

Bostadsbolaget har under hösten även påbörjat byggnation av nya lokaler för Jysk i Fågelsången. I dag öppnar också den senaste nyetableringen, en designbutik i en av bostadsbolagets lokaler i centrum.

Etableringen av Family House innebär att två butiker och ett café i gallerian lägger ner. Enligt Fredrik Klint sker detta i samråd med berörda näringsidkare.

Christopher Kristensen räknar med att Family House behöver nyanställda tre till fyra personer på 2,5 tjänst.

– Vi har tittat på Åtvidaberg ganska länge, det känns skönt åt komma till skott här nu, säger han.