Klockan 18.45 på söndagskvällen fick SOS in ett larm om en trafikolycka på E4 i höjd med avfarten till Väderstad.

Stefan Rylander, räddningsledare vid olycksplatsen, uppgav att det var tre bilar som kört in i varandra i samband att det hade bildats en mindre kö i det norrgående körfältet.

– En bilist lite längre fram hade fått punktering och det var i samband med att bilen skulle bärgas som hastigheten på den förbipasserande trafiken sänktes med köbildning som följd, berättade han.

Åtta personer var inblandade i olyckan varav fyra skulle transporteras till sjukhus med ambulans, enligt Rylander.

– Ingen av dem skadades allvarligt. Två är redan på väg. Två andra sitter kvar i sin bil. De klagar på smärtor i nacken vilket gör att vi kommer att klippa upp taket. De har dock inga synliga skador och är talbara.

Vid 21-tiden började trafiken återigen att rulla i båda färdriktningarna, med sänkt hastighet förbi själva olycksplatsen.

– Det var precis vid avfarten till Väderstad som det hände. Därför kan vi använda en del av den vägen när vi dirigerar trafiken, förklarade Stefan Rylander.

Vid 20.15-tiden meddelade han att räddningsstyrkan från Mjölby hade återgått till stationen och att räddningstjänsten i Ödeshög tagit över ansvaret vid platsen.

Enligt en bulletin från sjukhuset, natten mot måndagen, hade fyra kvinnor fått lindriga skador och kunde lämna sjukhuset efter kontroll.