– Samarbetet stärker oss och innebär fördelar i vårt fokus på utmaningarna vi har i Norden. Med partneravtalet kan vi säkra leverantörsavtal och även påverka den tekniska utvecklingen som är allt för kostsam för en enskild resebyråkedja, säger Peter Eklund, vd för Lingmerths.

Resebyrån omsätter 800 miljoner kronor totalt, och hela 300 miljoner på Linköpingskontoret.

– Linköping är mycket viktigt för oss, säger Peter Eklund.

Artikelbild

| Peter Eklund, vd för Lingmerths resebyrå.

Varför behöver ni en teknisk partner?

– Vi kan få hjälp med viktiga IT-tjänster och omvärldsbevakning inte minst inom säkerhet för våra resenärer. Om något händer i en region är det viktigt för en arbetsgivare att snabbt kunna få tag på sina medarbetare. Det är ny teknik som vi inte kan utveckla själva.

Arrive Agencies startade sin verksamhet i början av 2017 och har fått en flygande start på verksamheten. Företaget hjälper flera fristående resebyråer i Sverige med allt från leverantörsavtal och jourtjänster till utveckling av tekniska nytänkande lösningar, ekonomitjänster och IT-support.

– Vi har bestämt oss för att tillföra branschen ett modernt koncept med långsiktiga och nära relationer med både affärsresebyråerna och leverantörerna. Omsättningen i vårt partnernätverk passerar nu 1,5 miljarder. Att vi kommit så här långt redan under vårt första verksamhetsår är över våra förväntningar. Det ger oss en rejäl portion av positiv energi inför vår fortsatta strävan att bli den ledande partnern för affärsresebyråer i Sverige, säger Annika Hultgren, vd för Arrive Agencies, i en kommentar.

Artikelbild

| Annika Hultgren, vd för Arrive agencies.

Ulrik Svedin

ulrik.svedin@ostgotamedia.se